RAPORT DE ȚARĂ. Neamț, un județ în care zeci de drumuri comunale nu au fost niciodată reparate

Data publicării:
0503jud 20neamt-53070

30 de milioane de euro se laudă autoritățile că au investit în infrastructura orașului Piatra Neamț. Asta în ultimii opt ani. Jumătate din sumă au fost bani europeni. Numai în căile de acces în oraș dinspre Bicaz și Târgu Neamț s-au investit peste 1,2 milioane de euro.

Podul care face legătura cu strada Orhei și centrul orașului Piatra Neamț a fost construit de la zero. Lucrările au fost demarate în 2011 și au fost finalizate la sfârșitul anului trecut. În cadrul proiectului au fost amenajate două platforme: una pentru spații urbane și una pentru parcări. Totul a costat 10 milioane de euro, bani proveniți de la Uniunea Europeană.

Şi nu doar drumurile au fost modernizate. În ultimii ani a fost reabilitat şi centrul istoric al oraşului Piatra Neamţ. S-a lucrat intens pe partea de infrastructură stradală - fântâni arteziene, semafoare, locuri de joacă pentru copii.

Lucrările la pasajul subteran au început în urmă cu doi ani și sunt finalizate în proporție de 90%. A fost extinsă zona pietonală, iar acum se lucrează la parcarea subterană. Parcarea va avea două niveluri și 32 de locuri de parcare. Investiția se ridică la aproape șapte milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.

Votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

Dacă în Piatra Neamţ lucrurile şe mişcă, în restul judeţului situaţia nu e deloc roz. Zeci de drumuri comunale nu au fost niciodată reparate, iar sate întregi nu au văzut niciodată asfaltul. Un astfel de caz este comuna Tarcău. Singura cale de acces pe toată Valea Trotuşului a fost asfaltată în 1967. Şi aşa a rămas. Nu a fost reabilitat niciodată.

Sute de maşini trec pe aici zilnic. Şi nu e deloc uşor.

Drumurile din comuna Tarcău sunt pline de gropi și noroi. Se circulă infernal pe o distanță de cel puțin 20 de kilometri. În ultimii 40 de ani, aici nu s-a turnat nici măcar o palmă de asfalt.

Pentru reabilitarea drumului comunal 135, autorităţile locale au nevoie de aproape 10 milioane de lei. Până să găsească suma, localnicii nu pot decât să viseze la luxul asfaltului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri