RAPORT DE ŢARĂ. Oltenii, oameni ambiţioşi şi puternici

Data publicării:
1803 20oltbeta-55513

Campania Raport de ţară continuă. Reporterii Digi24 fac radiografia sistemului, dincolo de statisticile oficiale, în aşteptarea reîmpărţirii administrativ-teritoriale a ţării. Ce ştim despre judeţul Olt? Într-un interviu acordat cu această ocazie Digi24, Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, spune că speră ca măcar guvernatorul acestei regiuni să provină din Olt, având în vedere că este aproape sigur că Craiova, oraşul de reşedinţă al Doljului, va fi aleasă drept capitală a regiunii.

Vom lupta, spune Marius Oprescu: „Bineînţeles că vom lupta, oltenii sunt oameni ambiţioşi şi puternici. La această oră, având în vedere atât rezultatele administrative - pentru că ştiţi că şi cei de la Dolj au fost în excursie la noi să-şi ia notiţe pentru a putea să aplice - considerăm că suntem capabili şi din punct de vedere administrativ, nu numai politic. Nu vorbim de nume acum. Va veni momentul când vom vorbi de nume. Avem persoane potrivite pentru funcţia de guvernator.

Vicepreşedintele CJ Olt crede că, pentru a avea mai mare legitimitate în faţa regiunii şi a cetăţenilor acesteia, guvernatorii trebuie aleşi, şi nu desemnaţi politic.

Impactul procesului de regionalizare asupra bugetului local şi a investiţiilor locale va fi unul pozitiv, mai crede Marius Oprescu: „O serie de bani care erau concentraţi în câteva ministere la Bucureşti vor veni către administraţiile publice locale.

Printre brandurile locale cu care se mândreşte Oltul, ALRO Slatina este o uzină de succes nu numai la nivel judeţean sau naţional, ci la nivel mondial, mai spune oficialul, iar Eugen Ionescu este unul dintre numele care a făcut imaginea bună a României în Europa.

Pentru dezvoltarea locală, existenţa regiunii ar face mai uşoară realizarea unor proiecte precum drumul expres Piteşti - Craiova, Autostrada Sudului sau refacerea sistemului de irigaţii din zona de sud - foarte importantă pentru agricultura României.

Susţine-ţi judeţul în Campania Raport de ţară Digi24

Indiferent unde aţi fi, intraţi pe site-ul Raportdetara.Digi24.ro şi votaţi judeţul preferat. Scrieţi-vă părerile despre campanie, semnalaţi situaţii care pot fi transformate în ştiri. Timp de 21 de săptămâni, campania Raport de ţară face radiografia României reale. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, din care, la final de săptămână, tragem linie şi adunăm atuurile şi punctele slabe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri