RAPORT DE ȚARĂ. Palatele din Ilfov atrag mai mulți petrecăreţi decât turiști

Data publicării:
palat ilfov

Pe malul stâng al lacului Colentina se află unul dintre cele mai vechi palate din Ilfov, Palatul Mogoşoaia. Edificiul este martorul a 300 de ani de istorie. Era curtea de vară a domnitorului Constantin Brâncoveanu.

21 de ani i-au trebuit lui Constantin Brâncoveanu să ridice palatul. A chemat cei mai buni meşteri care s-au inspirat din moda veneţiană.

Poveştile, dar şi frumuseţea locului atrag anual la palatul din Mogoşoaia 70.000 de turişti. Edificiul este acum muzeu de artă, unde se mai găsesc câteva obiecte ce au aparţinut Brâncovenilor.

Palatul Ştirbey a fost construit, în urmă cu 150 de ani, de Barbu Ştirbey, domnitor al Ţării Româneşti.

Încă de pe vremea prinţului Ştirbey, palatul avea potenţial economic şi era introdus în circuitul de evenimente al înaltei societăţi.

Astăzi palatul Ştirbey mai păstrează prea puţin din istorie. De mai bine de zece ani, a devenit locul preferat al multora pentru evenimente mondene, iar numărul de turişti a ajuns invers proporţional cu cel al petrecăreţilor.

Pe malul lacului Snagov se află palatul cu acelaşi nume. Edificiul a fost ridicat de Carol al II-lea şi ulterior a devenit vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu. În anii 80, clădirea a fost dărâmată şi refăcută din temelii, păstrându-se însă arhitectura iniţială.

Apartamentul lui Ceauşescu de la Snagov este printre puţinele locuri din palat care a stârnit interes de-a lungul timpului, inclusiv pentru mari vedete internaţionale. În 1992, la prima lui vizită În România, chiar Michael Jackson a locuit aici.

Timp de 16 ani, statul a pus lacătul pe Palatul Snagov, însă din 2006 a fost redeschis, nu pentru turişti, ci pentru petreceri private.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri