RAPORT DE ȚARĂ. Prahova: capitala petrolului, a turismului montan și a vinurilor roșii

Data publicării:
01032013 20prahova-52408

Industria petrolului a făcut județul Prahova cunoscut. De altfel, principalele resurse naturale ale județului sunt petrolul, gazele naturale și sarea.

Municipiul Ploiești a fost numit „capitala aurului negru", localitatea fiind vechi centru al industriei petroliere. Prima rafinarie de petrol din lume a fost construită la Ploiești.

„Județul Prahova înseamnă trei capitale, este capitala petrolului și a unei științe legate de petrol, capitala turismului montan al României și capitala vinurilor roșii a României, un județ care adună pe un teritoriu mic trei capitale de suflet ale întregii Românii”, a spus Mircea Cosma, președintele CJ Prahova.

Votează-ți județul în secțiunea specială „Raport de țară”

Municipiul Ploiești se găsește în apropierea regiunii viticole Dealul Mare-Valea Călugărească și are acces direct la Valea Prahovei, cea mai importantă zonă de turism alpin din România. Ploieștiul este un important nod de transport, situându-se pe drumurile care leagă capitala București de Transilvania și Moldova.

Sinaia s-a dezvoltat ca stațiune montană odată cu ridicarea Castelului Peleș, cunoscut drept Castelul de Vară al regelui Carol I de Hohenzollern. Castelul cu 160 de camere este deschis pentru vizitare.

„Perla Carpaților", stațiunea Sinaia de la poalele Munților Bucegi, este una dintre cele mai frecventate de turiștii din România, în special pentru pârtiile pentru începători sau pentru profesioniști. Cu telecabina, se poate ajunge cu ușurință la o altitudine de 1400 m sau 2000. Pârtii de foarte bună calitate și peisaje de vis găsim și în stațiunile Bușteni și Azuga.

Transfăgărășanul și Transalpina ar putea avea un concurent puteric în Prahova. Primăriile din Bușteni, Azuga și Valea Doftanei pun la cale un proiect prin care să crească potențialul turistic al zonelor de munte. Dacă se vor găsi fonduri, atunci în cel mult doi ani cele trei stațiuni se vor uni printr-o șosea lungă de 38 de kilometri care se va numi Drumul Transbaiului. Când se va întâmpla acest lucru, vom afla împreună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri