RAPORT DE ȚARĂ. Premierul Victor Ponta susține județul Gorj

Data publicării:
ponta raport

„Dincolo de faptul că este județul cu cele mai frumoase dansuri și cea mai frumoasă muzică și județul lui Brâncuși – acesta a fost singurul motiv de dezacord între mine și primul ministru francez, i-am spus: Să nu mai spuneți Brancusi, să spuneți Brâncuși, că e din Târgu Jiu și din Hobița – da, cred că Gorjul e un județ bogat, depinde foarte mult de resursa energetică, a fost atâția ani plămânul energetic al României pe zona de cărbune și acolo se fac restructurări, dar, din fericire, are viitor această industrie. Și cred că tocmai prin faptul că nu a fost în mijlocul drumurilor cele mai bătute, tocmai de-aia s-a păstrat destul de mult într-o formă mai curată, mai naturală”, a declarat premierul Victor Ponta, pentru Digi24.

„Cunosc și Mehedințiul foarte bine și n-aș putea să zic ceva de rău de ei, mai ales că sunt multe lucruri care leagă cele două județe. Ei au Dunărea și nu e puțin lucru. Sigur, Gorjul are defileul și zona de sub munte și zona energetică. Cred foarte mult că acea parte de vest a Olteniei este încă o regiune care nu și-a folosit tot potențialul uman în primul rând. L-a folosit pe cel natural, pe cel uman nu, și cred că România adevărată este compusă de absolut toți, de la Satu Mare la Vama Veche și de la Botoșani până la Turnu Severin, așa încât mi-ați dat o sarcină prea grea să spun de ce e mai bun Gorjul decât Mehedințiul. Sigur, în sufletul meu e mai bun, dar nu pot să spun mai mult decât atât”, a afirmat premierul.

Vineri seara s-au aflat în competiția regionalizării la Digi24 județele Mehedinți și Gorj.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri