RAPORT DE ȚARĂ. Regionalizarea naște controverse în județul Satu Mare

Data publicării:
sat-1

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare spune că a primit asigurări din partea vicepremierului Liviu Dragnea că împărţirea administrativă a României nu înseamnă altceva decât o gospodărire mai bună a judeţelor, care se vor constitui în regiuni.

„Descentralizarea va viza aducerea anumitor atribuţii existente acum la ministere, la Guvern, în teritoriu, în regiune. Adică anumite lucruri pe care în momentul de faţă le poţi rezolva numai la Bucureşti să le poţi rezolva în regiune, să nu trebuiască să te mai deplasezi la minister", spune Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

„Organizarea în astfel de tipuri de regiuni, cu o aglomerare mare de oameni, va duce la absorbirea unor fonduri mai mari şi foarte importante. Sunt convins că vom avea şi noi un rol foarte important, aleşii locali, pentru că vom susţine şi vom propune consilieri regionali”, apreciază, la rândul său, Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare.

Autorităţile din Satu Mare spun că, atâta timp cât prerogativele lor nu sunt afectate de reîmpărţirea administrativă a ţării, nu au nimic cu ideea de regionalizare.

Doar că oamenii de rând nu sunt la fel de optimişti. Pentru mulţi dintre ei regionalizarea înseamnă drumuri în plus şi bani mai puţini în portofel.

Judeţul Satu Mare ar urma să facă parte din regiunea de Nord-Vest, alături de Bihor, Cluj, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud. Cel mai vehiculat nume de capitală a regiunii este Cluj Napoca.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri