RAPORT DE ȚARĂ. Rezervația Naturală Comana, o atracție pentru turiștii care ajung în județul Giurgiu

Data publicării:
comana-1

Doar 10 % ocupă pădurile din totalul suprafeței județului Giurgiu. Asta înseamnă puțin peste 36 de hectare de zone forestiere. Iar acolo unde se află, ele reprezintă o adevărată bogăție a locurilor.

Mari suprafețe au fost defrișate în perioada 1830-1850 pentru a extinde terenul gricol. Din fericire ce s-a salvat s-a transformat în rezervație, iar acum găsim exemplare unice, vechi de sute de ani

Rezervația Naturală Comana situată la doar 30 de kilometri de București și la mijlocul distanței dintre Capitală și orașul Giurgiu, este un loc al bucuriei naturii. La tot pasul freamătă viața: broscute, fluturi și mici rozatoare, dar și peste 200 de specii de plante.

Printre acestea și bujorul, ghimpele și mărgăritarul, specii ocrotite de lege, fiind pe cale de dispariție. Cei mai impresionanți sunt însă stejarii și frasinii.

Cărările întortocheate prin pădure sunt numai bune pentru cei care vor un pic de aventură. Iar ca plimbarea să fie una și mai interesantă, se pot închiria din Comana biciclete, pentru circuite forestiere.

„Pentru închirierea de biciclete avem un tarif pe oră de 15 lei sau tarif pentru toată ziua 50 de lei”, spune Alexandra Mihalache, reprezentantul unui centru de agrement din Comana.

În plimbarea prin pădure cu bicicleta, turiștii au toate șansele să vadă și iepuri, mistreţi, căprioare sau fazani. La ieșirea din rezervația Comana însă, au parte de o surpriză. Un parc de aventură, în care pot face ce în pădurea protejată de lege nu pot face niciodată. Se pot cățăra în copaci sau pot face rapel și încerca tiroliana de 150 de metri pe deasupra lacului din apropiere.

Turiștii care ajung aici pot încerca și tirul cu arcul sau paintball-ul.

Romsilva, administratorul parcului natural Comana, percepe turiștilor care vin aici în weekend o taxă de intrare cu maşina de 15 lei şi alta de trei lei pentru fiecare persoană.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri