RAPORT DE ȚARĂ. Spitalul Judeţean Bacău, una dintre cele mai mari unităţi sanitare din Moldova

Data publicării:
hol spital

Mulți dintre medicii sau asistenții medicali au fost tentați, la un moment dat, să plece să lucreze în spitalele din străinatate pe salarii mult mai mari. Unii au plecat. Și paradoxal, așa cum au plecat s-au și întors. Mai bine de jumătate dintre ei au revenit la Spitalul Județean Bacău. 

Doctorul Angheluș, specialist în Urologie, a lucrat un an de zile într-un spital din Franța. De acolo a preluat tot ce era mai bun și s-a întors.

„Am plecat cu intenția de a mă integra foarte rapid acolo, de a învăța cât mai repede anumite lucruri și am analizat toate ofertele care s-au ivit. Am considerat că aporturile cele mai mari le am tot aici în România, pentru dezvoltarea mea și pentru ceea ce vreau să fac”, a explicat el.

Și ce și-a dorit a și făcut. Împreună cu conducerea spitalului a căutat fonduri, sponsori și a reușit în decurs de un an de zile să modernizeze toată secția și a schimbat toate aparatele din blocul operator. De schimbări a avut parte și Secția de Pediatrie, care a fost complet reabilitată.

La standarde europene se ridică și maternitatea care funcționează în cadrul spitalului județean. Clădirea a fost recent inaugurată, după ce a fost modernizată. Valoarea investiției se ridică la aproape 35 de milioane de lei, buget finanțat de Consiliul Județean Bacău și Banca Mondială. Lucrările au durat șase ani.

Lucrurile stau cu totul altfel în Secția de Oncologie. Compartimentul de Cobaltoterapie a fost închis în 2010 din cauză că nu mai îndeplinea condițiile impuse de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Pentru modernizare ar fi nevoie de cel putin șapte milioane de euro.

Singura șansă pentru bolnavii de cancer din Bacău pentru a face radioterapie este să meargă la Iași. Insă nici aceasta nu este o soluție. Pentru că listele de așteptare sunt pline cu pacienți care au nevoie de tratament, pot trece și câteva luni până cand aceștia pot face radioterapie. În prezent, aproape 7 000 de pacienți sunt înregistrați în evidențele oncologice.

Campania RAPORT DE ŢARĂ Digi24

Timp de 21 de săptămâni, campania RAPORT DE ŢARĂ face radiografia României reale, în aşteptarea regionalizării. În fiecare zi, la orele 9, 13 şi 19, reporterii Digi24 transmit în direct din două judeţe ale ţării, cu atuurile şi punctele lor slabe. Susţine-ţi judeţul în campanie! Indiferent de unde ai fi, intră pe raportdetara.digi24.ro şi votează judeţul preferat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri