"Responsabili cu educația". Politicienii, nelipsiți de la deschiderea anului școlar

Data publicării:
hehe

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi-a dus fiica la şcoală. În discursul de la festivităţile de deschidere el a vorbit despre nevoia unor investiţii în sistemul de învăţamânt.

Trebuie să ne batem la toamnă pentru un buget pe 2014 în care profesorii să creadă cu adevărat că-și pot realiza ambițiile pe care le au în a face un sistem de învățământ european”, a spus Valeriu Zgonea.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat că vrea să demareze, împreună cu ministrul Educaţiei, un proiect care să permită procurorilor şi judecătorilor să vină în şcoli şi să le explice copiilor care este rolul lor în sistemul de justiţie.

Fraudarea nu face parte decât din ansamblul societății românești, nu cred că ce s-a întâmplat la școală sare din tiparele lucrurilor care întâmplă aproape în fiecare zi în societatea românească. De aceea avem nevoie de justiție”, a afirmat Robert Cazanciuc.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu a ţinut un discurs în faţa elevilor.

Vreau, ca parinte, să vă mulțumesc pentru munca extraordinară pe care o depuneți cu copiii noștri ani de ani, ca președinte al Senatului vă felicit pentru rezultatele excepționale”, a spus și Crin Antonescu.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că interesul părinţilor şi al profesorilor este ca toţi copiii să înveţe în condiţii cât mai bune.

„Interesul nostru la ministerul Educației este unul singur: educație, școala, iar măsurile pe care le vom lua vor fi măsuri echilibrate ca să nu mai avem bulversarea pe care, din păcate, am avut-o în sistem”, a declarat Remus Pricopie.

La festivitatea de deschidere a noului an şcolar de la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta a promis măsuri pentru reducerea cazurilor de violenţă în şcoli.

Împreună cu Poliția, cu Jandarmeria, am încercat în acest an un sistem de protecție care să asigure siguranța în școli, care să dea liniște părinților”, a declarat Victor Ponta.

Unii politicieni au participat la festivităţi de deschidere a noului an şcolar în mai multe oraşe din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri