T. Baconschi: „Nu vrem o hăcuire a României în funcție de interesele unor clanuri locale”

Data publicării:
0503baconschi-53103

„Nu avem un concept clar, iar transparența acestor preliminarii este discutabilă. Se fac proiecții și calcule, pornind de la stâlpii partidelor în teritoriu, care sunt celebrii noștri baroni.Noi nu ne dorim o feudalizare, nici un fel de hăcuire a României în funcție de interesele unor clanuri locale, ci mai degrabă o nouă împărțire administrativă rațională, care să permită o mai bună absorbție a fondurilor europene.Nu cred că în actualul context politic avem climatul intern necesar care să permită această schimbare. Este o operațiune foarte sensibilă”, a precizatTeodor Baconschi.

Urmărește dezbaterea pe tema regionalizării, votează-ți județul și comentează pe forum în secțiunea specială „Raport de țară”

PNL şi PSD au lansat deja un duel al declaraţiilor pe tema desenării noilor regiuni administrative ale României, deşi procesul n-a început încă. Vicepreşedintele social-democrat Constantin Niţă îl acuză pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, că a intrat în PNL doar pentru ca oraşul său să devină capitala Regiunii de Centru.

În replică, edilul de la Sibiu explică atacul lui Constantin Niţă, şef al PSD Braşov, prin faptul că acesta şi-ar simţi ameninţată supremaţia în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri