11 sportivi vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio

Data publicării:
paralimpici

Cei 11 sportivi care vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio au fost prezentaţi oficial la Cluj-Napoca. Este cel mai mare lot din istoria sportului paralimpic din ţara noastră. Sportivii se antrenează intens de patru ani şi speră să obţină cât mai multe medalii.

Alexandru Bologa participă pentru prima dată la Paralimpice şi va lupta pentru aur la judo pentru nevăzători. Are doar 20 de ani şi, pe lângă antrenamentele zilnice, se pregăteşte să devină psiholog. E o ştiinţă care se împacă bine cu sportul, spune tânărul.

Alexandru Bologa, sportiv judo: „De multe ori mă ajută să mă motivez, să reuşesc să îmi depăşesc emoţiile. Sper să am un rezultat cât mai ok.”

Gergely Tamas, antrenor judo: „Are foarte multe calităţi şi asta de ajută în dezvoltatea lui. Începând de la forţă, tehnică, calităţi psihice foarte bune pentru concurs.”

Alături de Alexandru, la Rio vor merge alţi zece sportivi care vor reprezenta România la ciclism, para-canoe, înot, ateltism şi tenis de masă.

Dacian Makszin, sportiv tenis de masă: „Merg încrezător şi mă voi concentra. Nu pe medalie, ci pe fiecare meci... să eliberez emoţiile.”

Drapelul României va fi purtat la Rio de Eduard Novak, care a câştigat aurul la Jocurile Paralimpice din Londra în 2012 la ciclism. Nu a putut participat la evenimentul de astăzi: este nevoit să se antreneze în străinătate.

Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic: „Noi am trimis mai mult în străinătate, pentru tabere de antrenament, pentru că aici nu sunt condiţii foarte bune. Avem şanse în ciclism cu Eduard Novak, la caiac avem o şansă.”

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: „Urez succes echipei României la Paralimpice. Este o legătură foarte strânsă între Marea Britanie şi România prin figura lui Sally Wood-Lamont.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri