Sari la conținut

AUR LA RIO. Spadasina Ana Maria Popescu a povestit cum e să fii campioană olimpică

 

Foto: Gulliver/GettyImages

„Somnul este un lux și înainte, și după competiție! După câte emoții am trăit azi, ar fi trebuit să fiu în al treilea vis la ora aceasta... Apropo, bună dimineața celor de acasă!”, așa și-a început mesajul Ana Maria Popescu pentru românii care au suținut-o de acasă.

„Am plecat la drum la final de 2012 cu un sac greu în spate, putem să-l numim Londra”, a continuat sportiva, relatând despre formarea noii echipe și despre experiențele prin care a trecut prin cei patru ani până să ajungă la Rio.

„Plecăm spre Rio fără promisiuni, dar bagajul era tot plin de speranță. Cu aproape două săptămâni înainte de proba individuală, ne trezim la Rio, în Satul Olimpic. Parcă închiși și izolați de tot ce înseamnă lumea exterioară. Oriunde întorci privirea, sigur găsești o față sobră care-și calculează în minte ultimele detalii înainte de concurs. Pe bune, nu e ca-n filme, nu-i chiar cea mai plăcută priveliște, emoțiile zburdă libere pretutindeni... Ajungem în 'ziua cea mare'... care nu a fost chiar atât de mare. Speram mai mult, asteptam mai mult, dar destinul avea o surpriză! Dezamăgire, neputință, explicații și analize. Toate în van. Nimic nu aducea înapoi șansa ratată. Ca să fiu sigură că pun sare pe rană, am răsfoit ziarele online și am citit toate comentariile. Acum, că a ieșit, n-aș zice că a fost chiar o greșeală. Mulțumesc pentru criticile constructive, jignirile... mă abțin!”, a mai scris Ana Maria Popescu, pe Facebook.

„Încă 5 zile de chin. Ce detalii să mai pui la punct când picioarele îți sunt de gelatină și mâna parcă te întreabă 'ce să fac cu bățul ăsta?' Serios?! Parcă uitasem tot ce am învățat în 20 de ani. Acțiuni simple fără a aprinde un bec. Dezastru. Eu asta am simtit la ultimele antrenamente. Mi-am înghițit cuvintele și bine am făcut”, a mai scris ea.

Despre echipă, ea a spus că era „pregătită și hotărâtă”. „Avea să fie, probabil, ultima zi de competiție pentru această echipă... o echipă cu rezultate frumoase, dar fără medalia care contează cu adevărat! Cea olimpică! Ceea ce s-a întâmplat în competiția pe echipe rămâne în istorie. Că am surclasat echipe precum USA, Rusia sau China contează mai puțin pentru noi și mai mult pentru alții! Un singur lucru m-a impresionat. Galeria! Să auzi o sală întreagă încurajându-te?! WAW! Asta nu se întâmplă des în filmul nostru și este uimitor când ți se întâmplă ție. MULȚUMIM!”, a adăugat Ana Maria Popescu.

Sportiva încheie mesajul afirmând că Jocurile Olimpice nu s-au terminat: „Încă mai sunt medalii de câștigat! Nu vă imaginați cât contează energia bună de acasă! Fiți alături de sportivii români până la capăt!”

GALERIE FOTO. România-China, o luptă dramatică pentru aurul olimpic la spadă feminin