Autobuz cu jurnalişti, atacat la Rio

Data publicării:
autobuz rio

ACTUALIZARE: Un autobuz cu jurnalişti de la Rio de Janeiro a fost atacat cu pietre. Autobuzul se îndrepta spre parcul olimpic, venind dinspre arena unde se desfăşoară competiţiile de bachet. Iniţial, pasagerii au crezut că sunt focuri de armă. Două persoane au fost rănite de cioburi.

"Nu ştim dacă au fost pietre sau gloanţe. Poliţia a deschis o anchetă", a declarat Mario Andrade, purtătorul de cuvânt al organzatorilor JO, potrivit News.ro.

Jurnaliştii din autobuz au spus că au auzit două focuri de armă. "S-a tras asupra noastră. Am putut auzi focurile de armă", a adeclarat agenţiei Reuters un jurnalist american, fost căpitan în forţele aeriene ale SUA.


 Potrivit pasagerilor, două focuri de armă au fost trase spre autobuz, spărgând geamurile. Două persoane au fost rănite de cioburi, dar gloanţele nu au rănit pe nimeni. Poliţia braziliană nu a comentat încă incidentul. Purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a jocurilor olimpice a spus însă că anchetatorii verifică dacă a fost vorba despre gloanţe sau pietre. 

Totuşi, sâmbătă, un glonţ rătăcit, care vizase se pare un dirijabil sau o dronă a poliţiei, a nimerit în zona unde se desfăşoară competiţiile ecvestre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri