Fata din Ipanema poartă torța olimpică la Rio

Data publicării:
fata din ipanema crop

Ea este Helô Pinheiro, fata din Ipanema. Sunt fotografii din 1962, anul în care doi muzicienii au zărit-o mergând spre plaja din Ipanema, la sud de Rio. Tânăra i-a captivat atât de mult, că versurile au venit de la sine.

„Helô avea doar 17 ani când se plimba chiar pe acest drum înspre şi dinspre plaja din Ipanema. Trecea pe lângă acest bar din care doi muzicieni cunoscuţi o priveau. Ea ştia acest lucru. Dar ce nu a ştiut decât câţiva ani mai târziu, când cântecul a devenit un hit internaţional, a fost faptul că a rămas în memoria tuturor drept fata din Ipanema”, relatează Adam Kuperstein, reporter NBC.

Fata din Ipanema e acum bunică.

„Totul s-a schimbat din cauza acestui cântec”, spune Helô Pinheiro, fata din Ipanema.

În bine, evident. Helô a ajuns o celebritate în Brazilia şi mai departe, peste hotare. Are un magazin deasupra căruia scrie mare „Fata din Ipanema”. Chiar şi barul frecventat de cei doi muzicieni care au compus melodia poartă acum acest nume. Cântecul „Fata din Ipanema” a lansat un nou stil muzical în Brazilia, bossa nova - o combinaţie de samba şi jazz - care i-a cucerit pe tineri în anii '60-'70.

La 71 de ani, bunica din Ipanema e într-o formă fizică de invidiat.

„Fac gimnastică, dansez. E bine pentru sănătate, dar şi pentru minte”, adaugă aceasta.

Povestea muzei Helô Pinheiro face acum parte din foclor. Toată lumea o ştie. De aceea, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio organizatorii vor recrea scena din Ipanema, cu tânăra de 17 ani plimbându-se spre plajă, spre deliciul celor aflaţi în barurile şi terasele de pe traseu. Iar rolul lui Helô Pinheiro va fi interpretat de cunoscutul fotomodel brazilian Gisele Bundchen. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri