Sari la conținut
News Alert

FOTO, VIDEO. Momentele impresionante de la Rio - cereri în căsătorie, solidaritate, manifestări de bucurie

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost marcate de momente care i-au impresionat pe iubitorii sportului, cum ar fi cele şase cereri în căsătorie din timpul competiţiei, solidaritatea arătată de sportivele Nikki Hamblin şi Abbey D’Agostino, manifestarea de bucurie a japonezei Risako Kawai şi zâmbetul lui Usain Bolt către camera foto pe finalul cursei de 100 de metri, potrivit News.ro.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 08: Volunteer Marjorie Enya (R) proposes marriage to rugby player Isadora Cerullo of Brazil after the Women's Gold Medal Rugby Sevens match between Australia and New Zealand on Day 3 of the Rio 2016 Olympic Games at the Deodoro Stadium on August 8, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by David Rogers/Getty Images)

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cereri în căsătorie

Prima a fost cea făcută de Marjorie Enya, voluntar la Rio, iubitei sale, jucătoarea de rugby Isadora Cerullo, la finalul unui meci.

Chinezoaica He Zi sărbătorea medalia de argint la sărituri în apă, trambulină 3 metri, în momentul în care iubitul ei, tot un sportiv, Qin Kai, a cerut-o în căsătorie în faţa camerelor de luat vederi şi a publicului.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 14: Chinese diver Qin Kai proposes to silver medalist He Zi of China on the podium during the medal ceremony for the Women's Diving 3m Springboard Final on Day 9 of the Rio 2016 Olympic Games at Maria Lenk Aquatics Centre on August 14, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

FOTO: Gulliver/ Getty Images

La 15 august au avut loc două cereri în căsătorie. Charlotte Dujardin a câştigat medalia de aur la echitaţie, iar iubitul ei, Dean Wyatt Golding a profitat pentru a-i transmite un mesaj din tribună: „Acum te căsătoreşti cu mine?”

După câteva ore, Tom Bosworth l-a cerut în căsătorie pe iubitul său Harry Dineley pe plaja Copacabana.

tom bosworth rio 2016 cerere in casatorie

FOTO: Twitter/ Tom Bosworth

O zi mai târziu, americanul Will Claye, medaliat cu argint la triplusalt, a cerut-o în căsătorie pe atleta Queen Harrison.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 16: Will Claye of the United States proposes to hurdler Queen Harrison after winning the silver medal in the Men's Triple Jump Final on Day 11 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium on August 16, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Căsătorie

Voleibalista Yael Castiglione chiar s-a căsătorit în satul olimpic la 11 august, cu fostul voleibalist Marcus Eloe. Ceremonia a fost budistă.

nunta rio 2016

FOTO: rio2016.com

Sinceritate

Înotătoarea chineză Fu Yuanhui a cucerit publicul cu sinceritatea sa din timpul interviurilor, ea nerealizând că a câştigat o medalie până când i-a spus reporterul şi altă dată spunând că nu a putut concura la cel ma bun nivel deoarece este la menstruaţie. „Uau, am fost atât de rapidă! Mi-am folosit toată energia mistică", a spus ea după câştigarea medaliei de bronz.

Salvamarii de la probele de nataţie

75 de salvamari au fost prezenţi la probele de nataţie de la Rio, deşi în bazine concurau cei mai buni înotători din lume.

salvamari rio - marina fowler twitter

FOTO: Twitter/ Marina Fowler

Bucurie

Risako Kawai a sărbătorit câştigarea medaliei de aur la lupte libere la Rio trântindu-şi antrenorul de două ori şi apoi purtându-l pe umeri, spre amuzamentul pubicului din Carioca Arena 2.

Solidaritate

Ziua de 16 august de la Jocurile Olimpice de la Rio a fost marcată de o frumoasă solidaritate în serii la 5000 metri la atletism, unde neo-zeelandeza Nikki Hamblin a continuat în lacrimi, după ce a antrenat-o într-o căzătură pe americanca Abbey D'Agostino, care a încheiat cursa ultima. Nikki Hamblin a căzut în linia dreaptă, iar Abbey D'Agostino a căzut după ea. Aceasta din urmă s-a ridicat imediat şi s-a întors pentru a o ajuta pe Hamblin. Cele două au reluat cursa rapid, dar D'Agostino a fost nevoit să se oprească, acuzând dureri la genunchiul drept. După câţiva paşi, şchiopătând, ea s-a aşezat pe teren şi a început să plângă. Hamblin, aflată alături de ea, s-a oprit, şi a îmbrăţişat-o, iar apoi a reluat cursa cu lacrimile în ochi.

Triplete şi gemene la maraton

Lily, Leila şi Liina Luik din Estonia au concurat la maraton. Lily a terminat a 97-a, Leila a 114-a, iar Liina nu a încheiat cursa. Printre concurente s-au aflat şi gemenele identice Hye-Song Kim şi Hye-Gyong Kim din Coreea de Nord, care au alergat umăr la umăr întreaga cursă şi au încheiat pe locurile 10 şi 11.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 14: (L-R) Liina Luik, Lily Luik, and Leila Luik of Estonia pose after the Women's Marathon on Day 9 of the Rio 2016 Olympic Games at the Sambodromo on August 14, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Plonjon pentru medalia de aur

Shaunae Miller din Bahamas a "plonjat" pe linia de sosire a probei de 400 de metri de la Jo de la Rio pentru a fi sigură că nu ratează medalia de aur. Miller s-a aruncat pe linia de sosire, iar acest "plonjon" a ajutat-o să câştige medalia de aur, la foto finiş, în detrimentul favoritei Allyson Felix.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 15: Shaunae Miller of the Bahamas (L) dives over the finish line to win the gold medal in the Women's 400m Final ahead of silver medalist Allyson Felix of the United States (C) and bronze medalist Shericka Jackson of Jamaica (R) on Day 10 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium on August 15, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Jocurile Olimpice de la Rio au fost şi scena unor momente neplăcute. Încă de la început, mai multe delegaţii au semnalat probleme în satul olimpic: apartamente nefinisate, probleme cu ţevile, inundaţii, lipsă de curăţenie. Pe parcursul competiţiei, unii sportivi chiar au afirmat că au fost victimele unor furturi sau jafuri la Rio.

Înotătorii americani Ryan Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger şi Jimmy Feigen s-au numărat printre sportivii care au susţinut că au fost jefuiţi la Rio. Eu au afirmat chiar că au fost ameninţaţi cu o armă. Ulterior s-a dovedit însă că sportivii au provocat un scandal şi au devastat toaleta unei benzinării, iar un agent de pază a scos arma pentru a-i împiedica să plece înainte să vină poliţia sau să plătească daune.

La Rio au existat probleme şi cu transportul sportivilor, existând relatări conform cărora şoferii autocarelor care îi transportau pe concurenţi s-au rătăcit.

În plus, pe reţelele de socializare au devenit virale imaginile cu apa din bazinul pentru sărituri devenită verde din cauza algelor.