Sari la conținut

Gabriel Sîncrăian, bronz la haltere la JO, a picat controlul antidoping

Veste neplăcută pentru sportul românesc: un medaliat olimpic a fost prins dopat. Gabriel Sîncrăian, care a realizat surpriza la Jocurile Olimpice și a câstigat bronzul la haltere, a picat controlul antidoping. COSR riscă acum o amendă de 100.000 de euro din partea CIO, informează postul public de televiziune.

Weightlifting - Olympics: Day 7

Foto: Gulliver/GettyImages

România a participat cu 96 sportivi și șapte rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

Aurul a fost adus de echipa feminină de spadă (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul a fost luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg), de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea) și de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Tricolorii au mai reușit, de asemenea, o clasare pe locul 4 (gimnastul Marian Drăgulescu la sărituri), trei locuri cinci (Corina Căprioriu - judo, cat. 57 kg, luptătorul de greco-romane Alin Alexuc - cat. 98 kg și sabrerul Tiberiu Dolniceanu) și un loc 6 (gimnastul Andrei Muntean la paralele).