Sari la conținut

Proteste violente la Rio, în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice

  

Protestul a început cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere care a avut loc pe stadionul Maracana. Participanţii cu feţele acoperite, mai ales tineri susţinători au extremei stângi, s-au adunat într-o zonă din apropierea celebrei arene ca să conteste cheltuielile mari pentru organizarea Olimpiadei, pe care ei le consideră nejustificate.

Demonstraţia nu a fost una paşnică. Au fost vandalizate magazine din zonă şi protestatarii au incendiat steaguri ale Braziliei şi tricouri oficiale ale Jocurilor Olimpice.

O gaşcă de vandali a venit în fugă pe aici şi poliţia a venit după ei”, a spus un martor.

Poliţia a trebuit să folosească gaze lacrimogene pentru a-i alunga pe protestatari.

Olimpiada este importantă pentru Brazilia şi pentru Rio de Janeiro. Demonstranţii sunt proşti, nimeni care apreciază Brazilia nu ar face aşa ceva. Sunt multe moduri de a protesta, nu acesta este cel potrivit”, a spus un localnic.

În ciuda acestor incidente, şeful diplomaţiei americane, John Kerry, este convins că Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără probleme.

Cooperăm cu prietenii noştri din Brazilia ca Olimpiada să fie sigură, stabilă şi fără griji. Sunt convins că aşa va fi”, a spus John Kerry, secretarul de Stat al SUA.

Olimpiada de vară se încheie pe 21 august.

GALERIE FOTO. Ceremonie spectaculoasă la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio