Sari la conținut

România, fără medalii la Rio. C.T. Popescu: Asta arată relaţia autorităţilor statului cu sportul

„Matematic vorbind, curba medaliilor olimpice ale României este cât se poate de clară: de la 20 de medalii de aur, 50 în total înainte de 1989, până la olimpiada de la Londra cu doar 2 medalii de aur şi mult mai puţin la total, iar la Rio nicio medalie deocamdată, iar perspectivele să luăm sunt foarte reduse.

La sfârşitul anilor 60 am jucat tenis în Palatul Cotroceni, acolo era Palatul Pionierilor, se petreceau lucruri frumoase, activităţi sportive, apoi palatul a fost dat oamenilor politici.

Dacă vă duceţi în baza BNR acolo e arena principală de tenis, care a văzut atâtea momente de glorie ale sportului, o să vedeţi un peisaj de film cu fantome, e părăsită, într-un stadiu de degradare greu suportabil. În bază se găseşte un stadion de fotbal părăsit complet.

Asta arată relaţia autorităţilor statului cu sportul în România.

Florin Mergea şi Horia Tecău, care au o şansă în seara aceasta să aducă României o medalie, nu sunt produsul sistemului sportiv românesc. Sunt produsul lor înşilor. Sunt persoane private aceşti doi băieţi care au rămas să ţină sus steagul României”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citiți și: O retrospectivă a celor mai frumoase momente ale României la JO