Simone Biles răspunde bănuielilor de dopaj: „Nu e nimic rușinos să iau medicamente”

Data actualizării: Data publicării:
Gymnastics - Artistic - Olympics: Day 11
Foto: Gulliver/GettyImages

Serena și Venus Williams, dar și Simone Biles, ar fi fost depistate pozitiv la Jocurile Olimpice de la Rio, potrivit unor informaţii publicate de hackeri ce au spart serverele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) şi au studiat documentele sustrase.

Gymnastics - Artistic - Olympics: Day 11
Foto: Gulliver/GettyImages

Prima reacție a venit din partea gimnastei din Statele Unite, care a postat pe contul personal de Facebook un mesaj.

„Am ADHD (n.r. - tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție) și am luat medicamente pentru asta încă de când eram copil. Vă rog să știți că eu cred în sportul curat, mereu am urmat regulile și voi continua să fac asta, pentru că fair-playul este vital pentru sport și e foarte important pentru mine. Să am ADHD și să iau medicamente nu e nimic rușinos și nu mi-e frică să recunosc”, a spus Simone Biles.

Cele mai multe cazuri de justificări medicale ale unor substanţe interzise relevate la testele antidoping se înregistrează la Federaţia Internaţională de Gimnastică. Acest for ar fi întărit afirmaţiile sportivilor prin documente care susţin că au luat unele substanţe în scop terapeutic, scrie Digi Sport.

Simone Biles a cucerit patru medalii de aur la Rio, cu echipa SUA, la individual compus, la sărituri şi sol, precum şi medalia de bronz la bârnă.

Serena Williams a pierdut în turul al treilea al turneului olimpic, în faţa spotivei ucrainene Elina Svitolina, iar Venus Williams în prima manşă, în faţa belgiencei Kirsten Flipkens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri