Sari la conținut

Campanie Digi24: „România cu încetinitorul. Gunoaiele - un pericol apărat de lege”

Țara Făgăraşului sau Ţara Oltului, cum îi spun localnicii. Aflat la poalele celor mai înalţi munţi din România, ţinutul de basm s-a transformat într-un loc care îţi taie răsuflarea la propriu. La marginea oraşului Făgăraş se înalţă de peste 10 ani un alt munte. De gunoaie! Metru cu metru, PET cu PET, acesta a ajuns să domine peisajul. Iar acesta nu este singurul loc în care gunoaiele au acaparat străzile, oraşele, pădurile.

Landfill Sites In The South Are In Danger Of Running Out Of Space

Foto: Guliver / GettyImages

Timp de o săptămână, reporterii Digi24 vă arată o Românie acoperită de gunoaie, mergând pe urmele legilor care apără nepăsarea şi mizeria.

În lipsa unui plan şi a unei strategii naţionale, realitatea din teritoriu este dezastruoasă. Circuitul PET-ului în natură este unul complicat şi are în spate afaceri cu multe zerouri.

România cu încetinitorul. Gunoaiele - un pericol aparat de lege”, este o campanie marca Digi24 ce poate fi urmărită în fiecare zi, de luni până vineri.

LUNI, 31 OCTOMBRIE. Munţii de gunoi ai Făgăraşului

Rampele ecologice şi sortarea deşeurilor sunt încă planuri în România 2016. Să vedem ce se întâmplă la Făgăraş, într-una dintre zonele cu privelişti de album. 35 de tone de gunoi se adună acolo zilnic şi mare parte nici nu iese din oraş:

MARȚI, 1 NOIEMBRIEGunoiul din Vâlcea este aruncat la Bucureşti

Transport murdar la propriu şi la figurat spre Bucureşti. Sute de tone de gunoi sunt plimbate în fiecare zi între Râmnicu Vâlcea şi Capitală. Munţi din deşeurile altora ajung la marginea metropolei: reporterii Digi24 au făcut o descoperire revoltătoare. Cum s-a ajuns aici? Iată:

MIERCURI, 2 NOIEMBRIE.  Ne îngropăm în gunoaie

În multe locuri din ţară există gropi ecologice care nu au funcţionat nici măcar o zi. Autorităţile dau vina pe birocraţie, fără să facă însă nimic pentru a mişca lucrurile.

 

 

 

***

Digi24 este un canal liber la retransmisie. In martie 2014 a intrat, in urma unei decizii a CNA,  in grila must carry. Astfel, Digi24 poate fi urmarit de catre toti abonatii la serviciul Digi TV de la RCS & RDS, dar si in grilele TV ale tuturor operatorilor de cablu din Romania. In reteaua Telekom se afla in grila pe pozitia 742 in cadrul serviciului IPTV si la NextGen in grila digitala pe 275. Abonatii UPC pot urmari programele postului de stiri Digi24, pe pozitia 809.