România Fast Forward. C.A. Rosetti, transformat în moderator de show tv

Sergiu Voicu Data actualizării: Data publicării:
romania ff

Într-o lume în care atenţia este captată de mediul online, dominat însă de multe nonsensuri, câţiva tineri au decis să facă educaţie civică. Una însă adaptată prezentului iar ce a ieşit este jurnalism explicativ în formă animată. Au ales un personaj istoric, C.A. Rosetti, şi l-au transformat în moderator de show tv, pentru a trata teme de actualitate şi a oferi pe internet acces la informaţie oamenilor care nu o caută în formatul său clasic.

Constantin Alexandru Rosetti, lider politic şi al literaturii româneşti în anii 1800, prinde viaţă. Acum în 2017, printr-un desen animat.

Vlad Osiac, animator: „Este o altă metodă prin care oamenii pot avea acces la o educaţie civică. Este prezentată într-un mod atractiv, pe care altfel nu prea ai cum să le afli decât dacă citeşti cărţi de specialitate care sunt greoaie”.

România e visul american pe dos. Un copil care nu se naşte într-o familie cu posibilităţi are mai multe şanse să muncească şi să rămână sărac toată viaţa, decât să ajungă la un trai decent.

Adrian Enache, profesor de matematică: „Eu nu ştiu ca profesor să le spun de ce au învăţat ce au învăţat. Şi dacă au luat 10 la ce o să le folosească”.

Avem doar 1.877 de companii din 660.000 care au peste 250 de angajaţi. Şi doar 3.100 de companii din România au o cifră anuală de afaceri de peste 10 milioane de euro. Sunt cel puţin cinci judeţe în România unde cei mai mari angajatori sunt spitalul judeţean, centrul de protecţie a copilului sau alte instituţii de stat.

Prima opţiune a unui absolvent este să lucreze la stat. Dacă nu poate la stat atunci încearcă la corporaţie. Iar ultima opţiune este să lucreze într-o companie privată românească. De ce? Pentru că salariul mediu la stat este chiar un pic mai mare decât cel de la multinaţionale, de 2.000 de lei. În timp ce o companie românească plăteşte între 1.000 şi 1.600 de lei.

Urmăriți reportajul integral în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri