Bucureștiul Tinerilor | Proiectul care te ajută să-ți învingi fricile

Sergiu Voicu Data actualizării: Data publicării:
bucurestiul tinerirlo
Foto: Facebook/Bucureștiul Tinerilor

La Digi24 vă prezentăm şi o altfel de Românie, una care merge în ritm accelerat. Unul dintre marii factori de progres este altruismul. Sunt oameni care şi-au făcut un scop în viaţă din ajutarea semenilor. Digi 24 şi-a propus să facă din astfel de oameni personajele proiectul România Fast Forward şi să vă prezinte poveştile lor.

Când uşa se deschide, aruncă o privire. S-ar putea să fie o oportunitate care te ajută să creşti. România se dezvoltă dacă îşi ajută tinerii să crească, să crească frumos şi să vorbească. Astăzi cunoaştem un grup de tineri care ajută România să se dezvolte. Ajută România să se dezvolte pentru că ajută alţi tineri să crească”, transmite corespondentul Digi24 Sergiu Voicu.

Mădălina Ghinescu trainer public speaking: Cu ce vreau să plecaţi în seara aceasta de la acest seminar este să găsiţi câteva modalităţi în plus de cum să deveniţi mai confortabili cu vorbitul în public. Doar când te gândeşti că Eşti acolo deja începi să tremuri, să Intri în panică, începi să transpiri.

Sunt zeci de tineri care au simţit că au nevoie de ajutor să se dezvolte, să se cunoască şi să îşi înfrunte fricile. Proiectul Bucureştiul Tinerilor a pornit chiar de la o astfel de necesitate.

Sergiu Voicu, reporter Digi24: La 15 ani ai decis că vrei să îţi faci un ONG , de unde ţI-a venit ideea asta să îţi faci un ONG pentru tineri?

Robert Nastasă, fondator Bucureştiul Tinerilor: Nu pot să spun că atunci aveam un plan precis sau că ştiu unde vreau să merg. Era pur şi simplu nevoia de a accesa cât mai multă informaţie de la oameni care o au şi vor să o dea gratuit.  

Sergiu Voicu, reporter Digi24: Dar era o nevoie personală, simţeai că ai nevoie de dezvoltare personală şi nu găseai locul.

Robert Nastasă, fondator Bucureştiul TinerilorExact ! Mi-am dorit să învăţ Cât mai multe lucruri.

La început a căutat oportunități în afara scolii şii cursuri de dezvoltare personală. Aşa a ajuns Robert în prima faza la ONG-ul Salvați Copiii.

Elena Nastasă, mama lui Robert: Cred că a început în clasa a 9-a în momentul în care era elev la seminar. Atunci a avut primul contact ca voluntar.

Nici Seminarul Teologic pe care îl urma şi nici ONG-ul Salvaţi Copiii nu erau suficiente pentru Robert.

Elena Nastasă, mama lui Robert: La seminar având un program de la 5.30 dimineaţa plecat de acasă şi se întorcea la 9.30, 10, nu i-ar fi permis timpul să facă un upgrade pentru dezvoltarea lui personală.

S-a mutat apoi la colegiul Matei Basarab, în speranţa că aici va primi de la profesori suportul pe care îl aştepta. Dar nu a fost aşa.

Robert Nastasă, fondator Bucureştiul Tinerilor: Ei considerau că eu îmi pierd timpul. Că ce fac eu nu are valoare, nu este mai important decât şcoala, nu ajută la fel de mult, că irosesc inteligenţa.

A vrut să îşi facă o organizaţie non-profit cu ajutorul căreia să îi ajute şi pe alţi tineri ca el să crească şi să înveţe lucrurile pe care şcoala nu le oferă. Pentru că este minor, a fost ajutat de părinţi să pună pe picioare Asociaţia Bucureştiul Tinerilor.

Elena Nastasă, mama lui Robert: Viața bate școala. Eu îmi doresc pentru copilul meu, dacă societatea nu îi oferă ceva, să ofere el ceva societății.

A primit tot suportul părinţilor, dar şi-a asumat sarcină uriaşă pentru un om de doar 15 ani. În primele 3 luni Robert a atras 500 de voluntari în proiectele sale, mult peste aşteptările sale. Nu ştia cum să gestioneze o asemenea organizaţie, iar oamenii au început să renunţe. A simţit că este o pălărie prea mare pentru un singur om a decis să facă o echipă de coordonare.

Emilian Cristian Ușurelu, coordonator fundație: Am avut o perioadă mai grea, mai exact o depresie suferită în urmă unei despărţiri, din care mi-a fost destul de greu să ies, am urmat câteva şedinţe de psihologie după care am descoperit evenimentele oferite de Robert şi de Asociaţia Bucureştiul Tinerilor, iar după 2 sau 3 evenimente am ajuns să fac parte din echipă.

Remus Mihai Ungureanu, coordonator fundație: Am participat la un seminar la Bucureştiul Tinerilor, în septembrie, octombrie anul trecut, şi anume, cum obţii totul în 90 de secunde, mi s-a părut o temă foarte interesantă, iar la al doilea seminar la care am participat tot la Bucureştiul tinerilor, am luat legătura directă cu Robert.

Sergiu Voicu, reporter Digi24: Ce fel de cursuri organizați?

Robert Nastasă: Orice în afară de sex, religie, politică. De la cum să îţi deschizi o afacere, la time management, la management pe emoţii, public speaking, cum să îţi faci un CV, cum să recrutezi cei mai buni oameni pentru afacerea ta. Avem chiar şi despre design, web design, cum treci de la free lancer la agenţie, cum faci bani din agenţia ta.

Sabina Croitoru, 19 ani: Aş vrea să facem un fashion lovers meet-up, dar nu ştiu când avem liber în calendar. M-am gândit la jumătatea lui iunie sau a doua jumătate ca să avem timp de promovare, totodată să fie şi în weekend. Hai duminică, pe 18.

„Sunt Valentin Sen, sunt trainer, speaker, consilier de dezvoltare personală și am fost plăcut surprins de inițiativa tinerilor de la Bucureștiul Tinerilor. Primul dialog cu ei a fost la 2 noaptea pe Facebook cu ei, când am văzut că își caută traineri. S-a legat foarte bine colaborarea. Am văzut un vibe foarte bun la ei”.

Robert Nastasă: Am livrat peste 100 de evenimente doar din septembrie până acum. Ne pregătim ca în cel mult 2 ani să ne extindem la nivel naţional, în toate centrele universitare mari. Acolo unde există un flux mare de tineri, clar există interes şi poate aduce plus valoare.

Sergiu Voicu: Cine vă finanțează?

Robert Nastasă: Momentat nimeni.

Chiar şi în aceste condiţii tinerii vor să pună pe picioare și Progressio Hub, un spațiu de lucru pentru cei care au nevoie de un loc în care să organizeze la rândul lor cursuri de dezvoltare persoanlă şi cursuri pentru tineri. Iar pe termen lung, hub-ul ar trebui să închege o comunitate de adolescenti, de antreprenori și de profesioniști.

reporter: Sergiu Voicu
operatori: Cristian Ionescu, Catalin Avram, Marian Puiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri