Consecințele unei anchete „România furată”. Sorin Cîmpeanu cere o nouă lege pentru manuale

Data publicării:
sorin cimpeanu edu ro-1

Suntem obligaţi să alegem un manual care este mult mai slab calitativ pentru că este cu câţiva bani mai ieftin. Nu putem să punem semnul egal între calitate şi preţ. Nu putem să facem total abstracţie de preţ, însă trebuie să predomine calitatea”, a spus ministrul Educației.

Reacţia lui Sorin Cîmpeanu vine după ce editurile care au participat la licitaţia pentru manualele şcolare, organizată în această vară, au acuzat Ministerul Educaţiei că nu pune accentul pe calitatea cărţilor pentru elevi.

„Ministerul spune că este interesat de calitate. În concret nu se întâmplă aşa. Fiindcă ministerul consideră că este normal ca în procentul de calcul al punctajului să fie 50% preţ. Şi sunt companii care spun că fac respectivele materiale cu 3-4 lei şi câştigă puncte. Multe, multe, multe, pe care noi la calitate, deşi avem punctajul cel mai mare, nu avem cum să le recuperăm. Este algoritmul făcut de aşa natură încât un leu în minus anulează orice legat de calitate”, a spus Cosmin Mălureanu, chief executive officer la Ascendia Design.

Ministrul spune că are inclusiv susţinerea premierului Victor Ponta pentru schimbarea legii. Însă, chiar şi într-un scenariu optimist, explică ministrul, în cazul licitaţiilor pentru manuale, prevederile care reglementează achiziţiile publice nu s-ar putea modifica mai devreme de 2017.

Citiți și:

România Furată | Afacerea manualelor școlare. Cât îi costă pe părinți educația gratuită

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri