România furată | Afacerile de la Complexul Energetic Oltenia, astăzi, la Jurnalul de seară

Data publicării:
complexul energetic oltenia facebook ceo oltenia 18 07 2015-2

În 2012, Complexul Energetic Oltenia începe să funcţioneze oficial. După un an, activele companiei cresc la 1,6 miliarde euro. Datoriile scad la 380 milioane euro. Întreprinderea face profit, 28 milioane de euro.

Gabriel Dumitraşcu, fost membru al Consiliului de Supraveghere al Complexului Oltenia, susţine că profitul companiei din 2012 a fost artificial: „Imediat după fuziune trebuia demonstrată viabilitatea ideii.”

Printre cele mai importante afaceri sunt cele în retehnologizarea Complexului Energetic.

„După 2012, mai mult ca sigur nu s-au dat contracte pe criterii politice”, susține Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj.

Companiile Institutul de Studii și Proiectări Energetice SA şi Romelectro Contracte au câştigat lucrări de 40 de milioane de euro. Cei mai importanţi acţionari la Institutul de Studii și Proiectări Energetice SA sunt Romelectro, cu 69,19% şi Dan Ioan Gheorghiu cu 9,77%.

Reporter: Ştiaţi că domnul Dan Ioan Gheorghiu este consilierul onorific al domnului Ponta?

Laurenţiu Ciurel: Sigur că ştiam. Da. Sigur că ştiam.

Iunie 2015. DNA îl pune sub acuzare pe premierul Victor Ponta pentru mai multe infracţiuni legate de Complexul Energetic Oltenia. Premierul este acuzat că, alături de Dan Şova şi Laurenţiu Ciurel, ar fi participat la devalizarea bugetului companiei.

În 2007, casa de avocatură „Şova şi asociaţii” a primit mai multe contracte de la complexurile Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că o parte din bani au ajuns şi la Victor Ponta.

„Nu cred că există companie de stat care să nu fi recurs la un moment dat la case de avocatură”, spune Laurenţiu Ciurel, managerul CEO.

Urmăriți întreaga poveste a afacerilor de la Complexul Energetic Oltenia, în această seară, de la ora 21:00, la Jurnalul de Seară, într-un nou episod al campaniei "România furată".

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri