Sari la conținut

România furată| Afișe electorale pentru PSD în loc de timbre. Rolul lui Dan Șova

Timbre şi afişe electorale pentru PSD - este subiectul unei noi anchete jurnalistice la „România Furată”. Cum a ajuns să fie folosită în interes de partid o societate de stat care era cândva o mândrie naţională? Aflaţi duminică seara, la ora 22:00.

Doi martori protejaţi în dosarele de corupţie ale fostului ministru Dan Şova susţin că Societatea Romfilatelia a comandat şi distribuit în 2008 și 2012 afişe electorale ale PSD.

„În anul 2008, m-am ocupat de transportul materialelor promoţionale constând în afişe electorale pe care le-am încărcat în nişte dube, de la sediul Romfilatelia, şi le-am transportat în judeţul Olt. În principal erau afişe cu candidatul la vremea aceea, Dan Şova, candidat pentru postul de senator. Afişele erau cu PSD şi PC şi cu alţi candidaţi din judeţul Olt”, spune Alin Brâncuș, fost angajat al lui Dan Șova.

În condiţiile în care casa de avocatură a lui Şova avea contracte de asistenţă juridică cu Romfilatelia, martorii susţin că banii din consultanţă se întorceau la partid. Acesta ar fi fost preţul funcţiilor politice pe care le-a ocupat.

„Toţi banii făcuţi de firma Şova şi Asociaţii nu au avut ca destinatar pe domnul Dan Şova, toţi banii au avut ca destinatar Partidul Social Democrat (....) Este preţul plătit pentru avântul politic pe care l-a avut în trecut”, spune Alin Brâncuș.

„Dan Şova nu era de acord, dar o făcea pentru că ăsta era trendul, altfel nu luai contracte, cel puţin aşa spunea dumnealui. Dumnealui spunea: Dacă nu faci asta, mori de foame”, spune Simona Ciurcu, martor protejat.

Care sunt motivele pentru care, de 13 ani, un intermediar căpuşează Poşta Română în baza unei hotărâri de guvern date cu dedicaţie, care sunt soluţiile pentru a remedia această anomalie şi cum arată reţeaua prin care se cheltuie ilegal banul public aflaţi într-o nouă investigaţie marca „România furată, duminică, de la ora 22:00.