Ediție specială. Varujan Vosganian: Cred că România va fi mai puternică dacă va fi mai mare

Data publicării:
varujan vognian digi

„Trebuie să ne reamintim și de idealul reîntregirii cu Republica Moldova, de idealul reîntregirii spirituale cu românii din Bucovina de Nord, Herța și Valea Timocului și de menținere a unității cu toți românii de pretutindeni. Deci eu cred că anii aceștia, până în 2020, marcați de centenarul Marii Uniri și de această aniversare de 155-160 de ani de la Unirea din 1859 trebuie să fie un semnal de conștientizare, de luciditate și de solidaritate în jurul marilor proiecte naționle”, a spus Varujan Vosganian.

„Cred că asta este lecția sărbătorilor acestora: trebuie să ne uităm la faptul că avem nevoie de un nou, de un proiect național așa cum a fost cel privind aderarea la Uniunea Europeană”, a afirmat el.

Varujan Vosganian s-a declarat în continuare unionist convins, așa cum o făcea în urmă cu zece ani.

„Eu sunt convins că România și Republica Moldova se vor uni într-o bună zi, așa cum s-a unit Germania, cum s-a unit Vietnamul, așa cum probabil că foarte curând se vor uni și cele două Corei, așa se va întâmpla cu noi, e păcat să rămânem ultima țară care să fie separată de o frontieră artificială”, a spus Varujan Vosganian.

„Sigur, însă, că acest lucru presupune o etapă intermediară, și anume aceea a integrării Moldovei în Uniunea Europeană. Mi-e foarte greu să cred că Uniunea Europeană ar accepta extinderea frontierelor prin unificarea celor două țări. Dar eu cred că România va fi mai puternică dacă va fi mai mare”, a conchis el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri