Conclavul pentru alegerea Papei va începe pe 12 martie

Data publicării:
italy 20rome 20vatican 20city 20j 20oltersdorf 20520-53719

Cum trebuie să fie Noul Papă? La întrebarea asta trebuie să-şi răspundă cardinalii înainte să treacă la vot în Conclav."Să fie neapărat un charismatic", ar spune cei care încă n-au ieşit din doliul după Ioan Paul al II-lea, cel care avea un succes remarcabil în rândul tinerilor.

„Să fie un Ratzingerian, riguros şi teolog desăvârşit”, spun cei care îşi doresc să vadă reformele Papei Benedict al XVI-lea continuate. „Da, dar să fie un diplomat şi un bun manager”, sunt de părere cei mai pragmatici dintre comentatori. Una peste alta, se caută un Papă pentru o eră mediatică.

Toate ştirile despre succesiunea la Vatican, AICI.

Din cei 115 prelați eligibili să voteze în conclav, 60 sunt din Europa. Majoritatea din Italia (28), și nu este o surpriză din moment ce acolo se află Vaticanul.

Dar, privind mai atent, majoritatea cardinalilor italieni sunt membrii activi sau retrași ai Curiei romane, cu excepția a nouă dintre ei, care conduc arhidiecezele cele mai mari din Italia,iar 37 dintre cardinalii europeni au fost numiţi în ultimii ani, de Benedict al XVI-lea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri