Săptămâna sub lupă. Ce șanse dau experții în istoria religiilor profețiilor despre viitorul Papă

Data publicării:
16022013 20profetii 20dezbatere-49897

Sfântul Malachia, unul dintre cei mai populari sfinţi irlandezi, credea că pontificatul succesorului lui Benedict al XVI-lea - care este cel de-al al 111-lea papă - va duce la dispariţia oraşului Roma şi va fi ultimul suvern pontif.

În cartea "Profeţii", Nostradamus ar face referire în catrenele 2.97 şi 5.31 la Papa Benedict al XVI-lea. Potrivit francezului, succesorul lui Benedict va fi "un bărbat tânăr" care "va obţine o funcţie înaltă" în 2014, iar interpretările catrenelor spun că noul Papă ar crea un scandal în Biserica Catolică până în 2017 care va dura până în 2020.

Citiți și:

Profețiile lui Nostradamus: Va crea noul Papă un scandal în Biserica Catolică?

SĂPTĂMÂNA SUB LUPĂ. Ce contează în alegerea succesorului Papei?

Fac apel la ce a spus Mântuitorul: Nu vă fie teamă, vor veni întotdeauna falși profeți. Întotdeauna au fost prezenți. Nu putem decât să ne referim la Evanghelie. O adevărată profeție mă face să mă convertesc, nu să-mi fie teamă”, a declarat Francis Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiescopiei Bucureștiului.

„Îmi este foarte greu să cred că cineva, care nu are încredere într-o tradiție în Biblie, are încredere într-o singură profeție descoperită la o diferență de trei secole de la moartea episcopului Malachia. Au libertatea de a crede în anumite profeții. Numai Tatăl poate ști momentul final”, a mărturisit Ana Petrache, doctorand în științe religioase la Paris și doctorand în științe politice la Universitatea București.

„Există oameni care chiar dacă nu sunt credincioși, au o credință mai ușor de încadrat în ceea ce numim astăzi, cu prea mare larghețe, „new age”. Ei cred în astfel de profeții, după cum cred și credincioșii catolici și cei ortodocși. Nu neaparat că marii profeți se pot însela sau nu, ci trebuie să îi lăsăm lui Dumnezeu libertatea de a zâmbi din când în când către oameni, cu varianta de viitor mai puțin dezastruoasă”, este de părere Marius Vasileanu, profesor de istoria religiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri