VATICAN. Conclavul pentru desemnarea viitorului papă ar putea avea loc mai devreme

Data publicării:
1702 20conclav 20papa-49957

Prelaţii de la Vatican spun că regulamentul canonic în ceea ce priveşte termenul minim la care se poate reuni conclavul poate fi interpretat. Fiind vorba despre un eveniment deja anunţat, cei 117 cardinali care îl vor alege pe următorul papă au timp să pornească la drum şi să ajungă la Vatican mai devreme.

Pe 28 februarie, imediat după renunţarea la pontificat, Suveranul Pontif se va retrage la castelul Gandolfo. Deja, preoţii şi localnicii fac pregătiri pentru a-l întâmpina. Ei se aşteaptă la o adevărată invazie de pelerini.

„Ne-ar plăcea să-l invităm să oficieze o slujbă, dar nu ştiu dacă va accepta, vom vedea. Acum îi organizăm o ceremonie de bun-venit, ca să simtă că este iubit. De la 1 martie va fi un pelerinaj continuu, pentru că el este un papă care merită toată afecţiunea noastră, toată solidaritatea şi respectul nostru”, a declarat Pietro di Letti, preot la Castelul Gandolfo.

Retragerea Sfântului Părinte este marcată de încă un scandal, după ce s-a descoperit că noul preşedinte al băncii Vaticanului are legaturi cu fabricanţii de nave de război. Ernst von Freyberg este şi preşedinte al unei companii navale, divizie a unui constructor de vase de luptă.

Numirea acestuia este cu atât mai controversată, cu cât sunt bine cunoscute restricţiile Vaticanului în a avea investiţii sau orice legături economice cu companii care produc armament, cu firme din industria produselor de contracepţie sau alte industrii care promovează producs ce intră în contradicţie cu anumite tradiţii catolice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri