Sari la conținut

GENERAŢIA X. Clara Moraru, femeia care inspiră Europa

Organizează anual Serata Ambasadorilor la care participă premierul, miniştri şi ambasadorii din Luxemburg. Tot ea a dat naştere tradiţiei prin care ministrul muncii luxemburghez premiază firma cu cel mai bun echilibru, la toate nivelele ierarhice, între bărbaţi şi femei.

La 36 de ani, Clara Moraru a fost desemnată, în 2013, "Femeia care inspiră Europa" de către Institutul European pentru Egalitatea de Gen al Comisiei Europene, pentru promovarea antreprenoriatului feminin în Luxemburg.

Anul acesta, Clara Moraru a absolvit celebra şcoală de afaceri INSEAD din Franţa, cursul cel mai în vogă în domeniul conducerii întreprinderilor, pentru a deveni şi mai eficientă în cadrul consiliilor de administraţie din care face parte.

Clara nu a uitat, însă, de unde a plecat. De aceea îi ajută constat şi cu ce poate pe cei care au învăţat-o carte: oamenii, profesorii şi elevii din Tecuci.

La inundaţiile care au lovit Tecuciul în 2007, Clara Moraru a venit cu un tir încărcat cu ajutoare. Atunci a vizitat fosta ei şcoală şi s-a hotărât ca din 2009 să le ofere olimpicilor burse în valoare de 100 de euro. Premianţilor din acel an le-a oferit şi o excursie în Luxemburg. Tot în acea perioadă a dotat cu 150 de calculatoare două laboratoare de informatică. Clara Moraru a organizat şi o gală de binefacere în Luxemburg, în urma căreia a trimis, în Tecuci, un tir cu ajutoare. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-a făcut pentru comunitatea din Tecuci.