Sari la conținut

GENERAŢIA X |Digi24. Românul care vrea să se întoarcă din Japonia şi să dezvolte un proiect pentru educație 

A plecat din România la 25 de ani şi, în Pittsburgh, a cunoscut o altă lume, o lume extraordinară, în care toate visele lui, prin multă muncă, desigur, au prins viaţă. Cu regret, mărturiseşte că aici nu a simţit niciodată acest lucru şi, chiar şi aşa, a rămas constant implicat în ceea ce se întâmplă în ţară.

Scrie şi acum în ziare din România, în publicaţii, colaborează cu mai multe ONG-uri şi e ancorat în bătălia oraşului natal, Brăila, în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. De ce? Pentru că din Japonia, unde se află acum, la a doua mare universitate, vrea să se întoarcă în viitorul apropiat şi să facă lucruri care să ridice România.

„Începând din 2003 m-am angajat, am început să lucrez în management universitar, am preluat câteva proiecte mari în Universitatea din Chicago, dezvoltare globală, dezvoltare strategică a unor programe de masterat. La sfârşitul lui 2008, am plecat în Japonia, mai întâi pe o bursă de cercetare. În timpul bursei de cercetare am continuat colaborarea cu Toyota şi, în 2009, am intrat în Toyota pentru următorii trei ani, am fost manager de proiecte internaţionale”, a spus George Şipoş.

„Am lucrat în Bangkok, în Thailanda, în Nagoya (Japonia, n.r.), unde este sediul central al Toyota, la Bucureşti, la Zagreb (în Croaţia, n.r.), la Bilbao, în Spania, şi în Chicago. Astea au fost spaţiile noastre, pe care le-am supervizat pas cu pas pe durata proiectului”, a mai spus românul.

„Sper ca, în câteva luni, să fiu înapoi în Bucureşti, de data asta cu un alt proiect, pentru universităţile şi pentru liceele din România”, a completat George Şipoş.