OAMENI. Eva Radu, artista care a readus la viață strada Xenofon din București

Data publicării:
10557337 792775610753013 3928531202955766512 n

„Pictez dintotdeauna, dar proiecte mai complexe am început să am acum șase ani, de când pictez în școli și grădinițe. Mi-am dorit totuși și un proiect de artă urbană. Drept dovadă, anul acesta, am colaborat cu o agenție de media și publicitate la acest proiect. Este un pas important pentru mine să ies în stradă prin arta urbană și să contribui la înfrumusețarea acestui oraș. Lucrarea a durat șapte zile. Timp în care am lucrat asiduu pentru a termina. 12 ore pe zi. Oamenii treceau și mă întrebau cum reușesc să rezist atâtea ore. Mai ales șapte zile consecutive. Cei mai mulți dintre ei au avut reacții foarte bune. Poate chiar neașteptat de bune”, spune Eva Radu.

„Într-un final satisfacția a fost imensă pentru că am reușit să duc totul la bun sfârșit și într-un timp atât de scurt. Din câte știu, strada a fost inclusă în turul turistic al Capitalei și în topul celor mai frumoase străzi în trepte pictate din Europa. Mă bucură faptul că oamenii din București vin aici, dar și din alte părți, străini... vin aici pentru a vede pictura mea”, adaugă ea.

Există teama asta a tinerilor artiști încă de pe vremea facultății. Și anume: Ce vei face după ce vei termina facultatea? Ca artist plastic, în România, într-o societate care nu te susține deloc în domeniul ăsta al artelor și la fel ca și cei care absolvesc acum am fost și eu. Cu toate astea am avut încredere în mine, am știu că asta vreu să fac în viață. Satisfacția de a aduce lumii ceva frumos este mai mare decât orice îndoială”, mai spune Eva Radu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri