Sari la conținut
News Alert

"Oameni - Puterea e în tine". Argentin Todea, salvator în Apuseni: "Am fost un om care a făcut ce a învăţat de la părinţi, de la preotul satului"

Dincolo de evenimentele de pe scena politică sau de ce se întâmplă pe plan extern, la Digi24 vorbim şi despre oameni, oameni simpli care fac lucruri extraordinare.

„Oameni-Puterea e în tine" este campania prin care Digi24 vrea să îi descopere şi să îi aducă în prim plan pe aceia care ştiu că puterea e în fiecare dintre noi.

Un astfel de om este Argentin Todea, unul dintre cei trei salvatori care au ajuns primii la locul accidentului din Apuseni, în ianuarie.

Şi el, la fel ca alte milioane de oameni din ţară, a văzut într-o seară, la televizor, că în Apuseni s-a întâmplat o tragedie. Dar, spre deosebire de mii de oameni care erau în preajma locului în care s-a prăbuşit un avion cu medici, n-a stat să afle de la televizor cine îi găseşte pe supravieţuitori. A pus o şubă pe el şi-a plecat să-i caute el însuşi.

„Domnul Todea mi se pare un om de caracter, dintr-o bucată, care nu stă mult pe gânduri înainte de a face ceva ce crede el că e un lucru bun. Vrem, nu vrem, suntem legaţi de o manierea ireversibilă sufleteşte”, spune medicul Radu Zamfir, care a supravieţuit accidentului aviatic.

„Noi am plecat aşa, fără nimic, cu o lanternă...”, povesteşte Argentin Todea.

Îşi aminteşte şi acum durerea pe care a găsit-o la locul accidentului.

„Disperare am găsit acolo, o tragedie, lucru foarte dureros, era ceva ce nu îşi poate închipui nimeni ce era acolo. Au strigat la noi, să îi ajutăm, să nu îi lăsăm acolo, am văzut ceva ce nu am văzut niciodată în viaţa noastră, oameni răniţi, oameni morţi, oameni cu sânge pe faţă, oameni distruşi. (...) Am fost trei oameni care am plecat să dăm o mână de ajutor semenilor noştri. (...) Dacă nu aveau viaţă de la Dumnezeu, într-un accident aviatic, nu ştiu cine ar fi rezistat”, spune Argentin Todea.

Pentru ele, lucrurile şi faptele bune se fac natural, conform învăţăturii: „Nu am fost o valoare, am fost un om care a făcut ce a învăţat, de la părinţii mei, de la preotul nostru, să ajuţi semenii tăi, să îţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi”.


Cunoașteți oameni obișnuiți care, într-un deplin anonimat, fac lucruri extraordinare? Credeți că poveștile lor merită spuse?

Vă așteptăm mesajele la adresa de mail a campaniei, oameni@digi24.ro.