A început oficial campania electorală pentru alegerile locale

Data publicării:
stampila buletin de vot foto roaep ro-1

Campania electorală a început astăzi şi se încheie sâmbătă, 4 iunie la aceeaşi oră. În această perioadă vor fi pregătite peste 18.600 secţii de votare în întreaga ţară. Ne alegem primarii dintr-un singur tur. Spre deosebire de scrutinul prezidenţial, unde poate vota şi diaspora, la aceste alegeri votează doar cei care se află în localităţile de domiciliu, in ziua votului.

Sunt aproape 3.200 de mandate de primar puse la bătaie în toată ţara şi 18,3 milioane de votanţi. În Bucureşti, competiţía se duce între 12 candidaţi. Dar ştim cel puţin o localitate unde alegerile sunt deja câştigate. În comuna Cârligele din judeţul Vrancea, actualul primar nu are contracandidat.

Cei mai mulţi români cu drept de vot sunt înregistraţi în Bucureşti, peste 1,8 milioane. La polul opus, doar puţin peste 200 votanţi sunt aşteptaţi la urne în comuna Ceru-Băcăinţi din judeţul Alba. Este şi comuna cu cea mai mică densitate, doar cinci locuitori pe kilometru pătrat.

În 5 iunie, urnele vor fi deschise la ora 7 dimineaţa şi se vor închide la ora 21 seara. În cabina de vot vom avea de pus ştampila de 3 ori. Ne alegem primarul, consilierii locali şi consilierii judeţeni. Bucureştenii vor vota de 4 ori pentru că vor vota şi primarul general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri