Sari la conținut

Adrian Severin, întrebat despre avere: Sunt la procese de partaj persoane care nu pot explica zeci de milioane de euro 

Invitat la emisiunea Kilometrul 0, Severin a fost întrebat "cum a făcut averea impresionantă de sute de mii de euro".

Uauu!”, a fost răspunsul acestuia.

E impresionantă (suma - n.r.) sute de mii de euro? Păi sunt la procese de partaj, la divorţ, diverse persoane care nu pot explica zeci de milioane de euro. Sunt probabil singurul om politic verificat de ANI, pe avere, asta e bine.

ANI m-a verificat trei ani”, a subliniat el.

Sunt un corupt sărac şi un corupt moral, în România oamenii cinstiţi sunt bogaţi, iar oamenii corupţi sunt săraci, asta e un lucru foarte bun.

Probabil am fost unul dintre cei mai bine plătiţi oameni politici din România, am fost şi profesor universitar, şi arbitru în procese internaţionale, sunt profesionist în domeniul meu şi am câştigat.

Cu banii aceştia, din păcate, nu am reuşit să fac mare lucru, nu am avut timp să îi investesc. I-am dat băncilor să investească pentru mine. Nu am din cauza asta nicio vilă, stau într-un apartament, e adevărat foarte bun, dar apartament, nu am maşini de lux. Probabil că sutele de mii investite în bancă s-ar duce în doi timpi şi trei mişcări”, a explicat Adrian Severin.

Adrian Severin, europarlamentar în perioada 2007-2014, a fost acuzat de corupţie, după ce a fost înregistrat în timp ce negocia un amendament legislativ în Parlamentul European contra sumei de 100.000 de euro. În dosarul mitei din PE, ÎCCJ l-a condamnat pe Severin la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă.