Sari la conținut

Ajutorul divin la alegerile locale

Gabriela Firea e printre candidaţii care s-au folosit extrem de des de credinţa ei în Dumnezeu. Pagina oficială de Facebook a candidatului PSD abundă în poze cu sfinţi, preoţi şi informaţii despre pelerinaje. Mai mult, Gabriela Firea a postat poze cu ea în biserică, alături de familie. Dumnezeu a fost o prezenţă constantă şi-n discursuri.

Este o zi importantă pentru mine și sper să fie o zi importantă pentru toți tinerii care așteaptă un viitor mai bun. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al bucureștenilor, pe care sper să-i conving în această campanie electorală, Capitala noastră va arăta cu totul diferit”, a declarat Gabriela Firea, candidat PSD la Primăria Capitalei.

Dumnezeu a fost invocat şi de Cristian Popescu Piedone atunci când a decis să revină în viaţa politică.

„Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4... Ştiu că bunul Dumnezeu nu ne dă pedepse, ci lecții din care să învățăm. Ca un bun creștin ortodox, îi sunt recunoscător lui Dumnezeu, că în toata această perioadă am întâlnit pe stradă, în parc, în magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

Marian Vanghelie, un alt edil cu probleme în justiţie, şi-a justificat decizia de a-şi depune candidatura tot printr-o referire la divinitate.

Din punct de vedere juridic, nimeni nu mă mai poate opri să candidez. Eu sunt candidatul PDS la primaria sectorului 5 și voi câștiga alegerile. Cu voia lor, sau fără voia lor, prin intimidare sau fără intimidare. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu”, a spus Marian Vanghelie, candidat PDS la Primăria Sectorului 5.

În teritoriu, unii dintre candidaţi sunt chiar preoţi. Este şi cazul lui Liviu Mihăilă, candidatul PNL la Primăria Fălticeni. Nu e de mirare că în discursul lui, numele Domnului este folosit frecvent.

Dumnezeu vede în inima fiecăruia. Dumnezeu să se uite în inima mea și dacă vede că iubesc orașul Fălticeni să ajung eu primar, iar dacă ceilalți candidați iubesc mai mult Fălticeniul să ajungă ei primari. Dar eu știu cât de mult iubesc Fălticeniul. Gata, acum începe revoluția iubirii noastre față de Fălticeni”, spune Liviu Mihăila, candidat PNL la Primăria Fălticeni.

Nu sunt singurele exemple. În judeţul Dâmboviţa, candidatul PNL din comuna Ludeşti, Matei Ion, a ales ca slogan de campanie „Nimic fără Dumnezeu!”. Iar la Craiova, candidatul Dan Cherciu îşi promovează visul ca oraşul să fie străbătut de Jiu folosind o explicaţie religioasă - „Şi Dumnezeu a făcut lumea în şapte zile!”.