ALEGERI 2016 | Politicienii își fac reclamă înainte de campania electorală

Data publicării:
camp elect captura

În București, Galați sau Iași străzile și piețele sunt pline de afișe politice și corturi de campanie. Startul campaniei electorale se dă oficial abia pe 6 mai, dar candidații nu mai au răbdare să se facă cunoscuţi mai repede.

„Legea mă obligă, pentru a putea candida, să obţin un anumit număr de semnături. Ori ce altă modalitate de a obţine semnături decât cea de a intra în legatură directă cu cetăţeanul. Încerc să îi informez pe oameni despre mine”, a explicat candidatul PMP la Sectorul 3 al Capitalei, Cristian Petrescu.

Cetățenii sunt însă nemulțumiți și au reclamat materialele publicitare la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

„Publicul din România era obişnuit ca partidele politice să desfăşoare acest gen de campanie electorală în cele 30 de zile de campanie, de data asta partidele s-au hotărât să facă această campanie cu mult mai devreme de perioada campaniei. AEP susţine că acele panouri şi afisaje pe care le vedeţi în oraşe sunt panouri care nu au nicio legatură cu prevederile legislaţiei electorale”, a explicat reprezentantul AEP Marian Muhuleț.

Până la startul oficial al campaniei electorale, panourile cu politicieni sunt simple reclame stradale. Din 6 mai, afişele electorale sunt interzise.

Campania din acest an este prima în care partidele își decontează cheltuieile la stat. Regulile sunt însă stricte, iar panourile publicitare, mash-urile de pe clădiri, pixurile sau brichetele sunt ilegale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri