Sari la conținut

Articolul Digi24.ro despre candidaţii penali care au câştigat, în New York Times

Situaţiile bizare de la scrutinul local din România au captat şi atenţia unor publicaţii internaţionale.

La o zi după scrutinul din 5 iunie, New York Times, de exemplu, a publicat, în ediţia sa electronică, un articol care porneşte de la cazul special al comunei sucevene Drăguşeni, unde trei dintre cei patru candidaţi poartă acelaşi nume, Vasile Cepoi.

Mai mult, remarcă jurnaliştii americani, la Drăguşeni nici nu ar fi vorba de o „premieră când domnul Cepoi, primarul, este confruntat cu o competiţie atât de familiară. În realitate, istoricul electoral arată că de-a lungul celor trei curse pe care acesta le-a încheiat cu succes, începând cu 2004, a mai avut de-a face, cel puţin o dată, cu un alt Vasile Cepoi”.

Tot ca o specialitate a casei a alegerilor proaspăt încheiate, NYT citează articolul de pe Digi24.ro privind succesul înregistrat la nivel naţional de candidaţii penali.

Cifrele vorbesc de la sine: din cele 48 de primării mari, 12, inclusiv cea a Sectorul 3 din Capitală, vor fi conduse de politicieni cu dosare. „Candidaţii pentru funcţia de primar în cel puţin un sfert dintre localităţile mari din România sunt cercetaţi penal, majoritatea sub acuzaţii de corupţie, potrivit canalului de ştiri Digi24”, arată jurnaliştii de la New York Times.

Citiţi şi: Un sfert din marile primării, câștigate de candidați penali