Sari la conținut

Bătălia pentru PMB| Clipurile electorale ale candidaților, distribuite pe Facebook (I)

Dima Petrică, candidatul Partidului Socialist Român se prezintă cu o voce impunătoare. Pe ecran, pe un fundal roşu, sunt înghesuite multe cuvinte scrise cu galben, care arată cam ce ar vrea să facă dacă ajunge primar general.

„Partidul Socialist Român, primar general comisar Dima Petrică. Stimaţi bucureşteni, aveţi dreptul la un primar al Capitalei care să vă respecte, să vă asculte şi să vă rezolve problemele dumneavoastră”, spune candidatul la PMB în clip.

Cătălin Berenghi, independent, a făcut un clip-selfie, pe care l-a filmat pe verticală şi în care explică de ce este altfel decât politicienii.

„Salut, dragilor! Exact aşa cum vedeţi în spatele meu, exact aşa este şi în politica românească. Există păpuşari şi păpuşi, iar eu sunt altceva. Şi vă promit că vă voi scăpa de acei politicieni care de 27 de ani căpuşează această ţărişoară”, a spus candidatul independent.

Candidatul PMP, Robert Turcescu, vrea să fie şi el în pas cu vremurile. A făcut tot un clip-selfie, în care anunţă că la șapte dimineaţa se vede cu electoratul. În spatele lui stau oamenii din staff-ul de campanie.

„Bună dimineaţa, Bucureşti! Suntem din nou în mişcare, la ora 7:00 suntem la Lujerului în Militari şi ne pregătim de întâlnirea cu bucureştenii”, spune Robert Turcescu în clipul electoral.

PNŢCD vorbeşte în clipul electoral mai mult despre ce va face partidul decât despre candidatul Iulia Gorea-Costin, care apare într-o singură poză.

„A venit vremea să aperi România ta de politicienii aroganţi şi corupţi. Votează PNŢCD, partidul lui Corneliu Coposu, votează PNŢCD pentru că apără România de corupţi”, este îndemnul Partidului Național Țărănesc.

Candidata PSD, Gabriela Firea, se recomandă ca o familistă convinsă, care a ajuns în 1991 în Bucureşti şi l-a cucerit.

„Familiile din Bucureşti au nevoie de un primar puternic, cu picioarele pe pământ, care aduce rezultate. Am fost învăţată să nu renunţ şi să duc la capăt tot ce mi-am propus. Gabriela Firea, rezultate pentru bucureşteni!”, este mesajul Gabrielei Firea pentru alegători.

Nicu Neamțu, candidat al Partidului Republican din România şi Mirel Amariței, candidat Prodemo, nu au clipuri electorale. Cel de-al doilea are totuşi un site: amaritei.ro.