Sari la conținut

Bistriţa-Năsăud: Preşedinte de secţie acuzat că a votat ilegal. Nu poate fi înlocuit

 

În acest caz, poliţia a întocmit dosar penal pe numele bărbatului, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, scrie Agerpres

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, judecătorul Alexandru Petrişor, spune că preşedintele respectivei secţii din Maieru nu poate fi înlocuit, în ciuda celor întâmplate. 

"La nivelul unei secţii de la nivelul circumscripţiei comunale Maieru, preşedintele secţiei de votare, care are domiciliul în Sângeorz-Băi, a votat la secţia de votare unde a fost desemnat, cu toate că nu are domiciliul, dar nici reşedinţa. Practic, nu ar fi putut să voteze, potrivit dispoziţiilor legale. (...) Nu a fost înlocuit din funcţie şi, câtă vreme operează prezumţia de nevinovăţie, nu putem face nimic. Trebuie făcute verificări şi trasă o concluzie", a spus Petrişor. 

Întrebat cum s-a putut trece peste sesizarea făcută de operatorul de date, preşedintele BEJ a explicat că procedura permite preşedintelui unei secţii de votare să ia ultima decizie în aceste cazuri. 

"În cadrul incidentelor procedurale sesizate de operatorul de calculator, ultima decizie o are preşedintele de secţie. Deci, chiar în condiţiile în care operatorul i-a indicat celui în cauză că nu poate vota pentru că nu are domiciliul sau reşedinţa pe raza acelei secţii de votare, dacă preşedintele a decis să voteze, operatorul de calculator îl validează cu aprobarea preşedintelui", a explicat judecătorul.