C.T. Popescu, despre candidatura lui Marian Munteanu: Cred că PNL a suferit un accident vascular cerebral

Data publicării:
ctp 14 aprilie tricou albastru

Deși pare, nu cred că dl Marian Munteanu a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia se manifestă o anume alienație mintală în percepția timpului. Cred că PNL a suferit un accident vascular cerebral, înghețat, e acolo și se manifestă ca atare. Un partid de asemenea dimensiuni, care unește PD cu PNL, al doilea partid al țării, aduce un candidat la Primărie peste noapte, din căciulă. Eu nici nu știu cine din partidul ăsta știa că e vorba de acest candidat acum 48 de ore sau când a fost anunțat. Așa se alege un candidat la Primăria Capitalei de către un mare partid care poartă un nume istoric? Un mare partid își formează un candidat la Primăria Capitalei, care este a cincea funcție în stat, cu cel puțin doi ani înainte, își alege un om care are legătură cu orașul, cu problemele lui”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Indiferent cine este acest candidat, a-l numi în felul acesta este o insultă la adresa electoratului PNL și la adresa bucureștenilor. E o insultă în sine, dincolo de persoana respectivului candidat”, a adăugat jurnalistul.

În ceea ce-l privește pe Marian Munteanu, Cristian Tudor Popescu spune că „nu mai e de glumă”.

Domnul ăsta, de care mai întâi râzi și apoi îți îngheață râsul pe buze, vine cu o întreagă ideologie de tip neo-legionar, de tip naționalist ortodoxist agresiv. Pe domnul acesta nu îl interesează sub nicio formă Primăria Capitalei. (...) El vine cu un discurs de Mesia. Ce candidat la primărie? Ce candidat la președinție? Are discurs de salvator al neamului. Primăria Capitalei este o ocazie – este prilejul, dar nu cauza relansării sale. Asta i s-a oferit acum”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

Îl interesează străzile alea desfundate, îl interesează că îngheață oamenii prin case, iarna? Nu, îl interesează familia creștină, sute de mii de oameni să fie scoși în stradă de el, ca primar. Îl interesează idealurile naționale, sfinții, Dumnezeu. Este un discurs periculos. Cu tipul acesta de discurs, în acest context – avem mereu discuții despre imigranți, despre musulmani care au familii numeroare, avem discuții despre moschee, avem porci înghețați băgați în pământ, acolo, ca să nu se construiască moscheea, avem „moarte țiganilor”, scris în centrul Capitalei la o manifestație pașnică de ziua romilor. PNL îl trimite la primărie pe omul lui Dumnezeu”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

Citiți și:

C.T. Popescu: În guvernul de tehnocrați nu sunt toți căzuți la pace
Cristian Tudor Popescu: „Despre Smerenie” este un demers jalnic, dar reacţia la el a fost înspăimântătoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri