C. T. Popescu: „O asemenea situație catastrofală a Dreptei n-am mai întâlnit de la începutul anilor '90”

Data publicării:
cristian tudor popescu captura 2-1

O asemenea situație catastrofală a Dreptei politice n-am mai întâlnit de la începutul anilor '90, 1990-1992. Starea de paralizie și confuzie în care se găsește Dreapta dezechilibrează această campanie. Nu am mai avut asemenea alegeri, cu rezultat dinainte știut, ca acum”, a spus Cristian Tudor Popescu.

PSD nu a făcut ceva deosebit și nici candidatul PSD, structura pe care o vedem în acest sondaj este generată de PNL și de candidatul său. Candidatul PSD a câștigat datorită lipsei de relevanță aproape totale a candidatului PNL. Ceilalți candidați au pete de toate culorile, candidatul PNL are foarte multe pete cenușii. Și atunci, voturilr se duc la PSD și la celălalt candidat care trece drept Dreapta, pentru că domnul candidat al PNL nu poate să țină la el voturile pe care ar fi trebuit să le genereze poziția lui de reprezentant al celui mai mare partide de opoziție, să-i spunem, al României”, a adăugat jurnalistul.

Deci avem o campanie asimetrică, dezechilibrată, cu un rezultat care nu va folosi în niciun caz bucureștenilor, indiferent cine va fi primar general. Starea de confuzie domnește și la nivelul alegătorilor. Însă aceste alegeri au sens mai puternic politic către alegerile parlamentare. Dacă ne gândim la faptul că consilierul de politică internă al domnului președinte Iohannis a anunțat că e posibil ca președintele să numească un premier tehnocrat, după alegerile din toamnă, acesta este încă un semnal pentru marele partid de dreapta și anume că deja anticipează Președinția faptul că va pierde alegerile acest mare partid în toamnă. Și atunci anunță soluția de avarie: încă un guvern tehnocrat”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

Gabriela Firea are cele mai mari şanse să obţină funcţia de primar general al Capitalei, arată datele sondajului IRES realizat la comanda Digi24. Reprezentanta PSD ar urma să primească voturile a 45% dintre cei care spun sigur că vor merge la vot. Pe locul următor în opţiunile electorale ale locuitorilor Capitalei se clasează Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, cu 25%. Locul al treilea ar urma să fie ocupat de Robert Turcescu, de la PMP, cu 11%. Un procent mai puţin ar urma să obţină Cătălin Predoiu, de la PNL - 10%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri