Sari la conținut

Candidatul PMP Robert Turcescu: Este momentul unei schimbări de generaţie care să continue proiectele lui Traian Băsescu

Robert Turcescu, candidatul PMP pentru Primăria Generală a Capitalei:

„Vreau în primul rând să-i amintesc preşedintelui Traian Băsescu pentru încrederea şi propunerea de a candida la funcţia de primar general al Capitalei. Aşa cum puteţi observa, în dreapta şi stânga mea sunt colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, nişte oameni alături de care de luni de zile lucrăm la ceea ce înseamnă un proiect cu adevărat unitar pentru Bucureşti. Nu am să vă spun astăzi, din această calitate de candidat la Primăria Municipiului Bucureşti, detalii numeroase despre ceea ce presupune programul pentru Bucureşti. Şi am să vă spun că nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune. Viziunea pe care o prezint bucureştenilor o puteţi găsi în acest proiect public intitulat „Viziunea Bucureşti 2030”. Repet, este vorba de o viziune pentru dezvoltarea Bucureştiului.

Am ales şi am acceptat să candidez din partea PMP la funcţia de primar general al Capitalei pentru că eu cred cu tărie că a sosit momentul unei schimbări, că ne aflăm în faţa unui punct de inflexiune în care o nouă generaţie din care fac parte şi eu, din care fac parte şi colegii mei candidaţi la cele şase primării de sector din Capitală, dar mai ales fac parte peste 80% din membrii PMP din întreaga ţară... Cu toţii împărtăţim această convingere că a sosit momentul unei schimbări. De generaţie, de manifestare în viaţa publică.

Mă cunoaşteţi, mulţi dintre voi, de 23 de ani, din presă. Puteţi reciti oricând lucrurile pe care le-am scris, emisiunile pe care le-am făcut le puteţi viziona, emisiunile de radio... În toţi aceşti 23 de ani am susţinut şi susţin în continuare că o politică bună înseamnă o politică de dreapta în România. Că prosperitatea unui oraş şi a unei naţiuni e legată de un proiect politic de dreapta pe care PMP îl asumă şi îl împărtăşeşte astăzi cu asupra de măsură.

Bucureştiul trebuie să devină un oraş cu administraţie performantă şi, repet, administraţie cu viziune. Proiectul pe care îl propun împreună cu colegii mei este un proiect integrat. Sper că bucureştenii vor înţelege că e un moment al schimbării. Şi ştiu sigur că bucureştenii vor înţelege că proiectele lansate de primarul general de atunci, Traian Băsescu, în perioada mandatului 2000-2004 trebuie urgent continuate. Dacă vă veţi întreba ce am eu şi nu au ceilalţi candidaţi la Primăria Municipiului Bucureşti, răspunsul meu este simplu: am alături de mine un om, e vorba de Traian Băsescu, care a făcut o administraţie, un proiect de administraţie performant. Şi performantă a fost această administaţie în perioada mandatului său. Niciunul dintre ceilalţi contracandidaţi ai mei nu are alături de el sau de ea cu o asemenea experienţă politică şi cu un astfel de proiect”.