Sari la conținut

Clotilde Armand publică pe Facebook discrepanțele din listele publicate de BEC, semnalate de un susținător USB

 

În textul publicat de candidata USB la primăria Sectorului 1 se arată că la mai multe secții de votare din Sectorul 1 s-au predat, la final, un număr mai mic de buletine de vot din totalul celor primite decât cele care s-au folosit.

Spre exemplu, la secția 37 s-au primit 1.600 de buletine de vot pentru Primăria Generală din care s-au folosit 565, dar au fost predate doar 24 de buletine.

„Din sediul BES 1 lipsesc câteva mii de buletine de vot, conform proceselor verbale introduse manual.

Lipsesc din cele anulate în timpul procesului de votare (a nu se confunda cu cele nule) și neîntrebuințate, anulate după încheierea procesului de votare.

La secția 37, pentru alegerea Primarului General, s-au primit 1600 de buletine de vot, s-au folosit 565 și s-au predat (conform procesului verbal de pe site-ul 2016bec.ro) 24 de buletine.

La secția 60, pentru fiecare din cele patru categorii s-au primit - la fiecare - câte 6400 de buletine de vot (deși sunt 1159 de alegători înscriși pe liste), s-au folosit 494 și s-au predat (conform procesului verbal de pe site-ul 2016bec.ro) 3921 buletine (identic la toate patru).

La secția 98, pentru fiecare din cele patru categorii s-au primit - la fiecare - câte 6000 de buletine de vot (deși sunt 1324 de alegatori înscriși pe liste), s-au folosit 439 la fiecare categorie, dar s-au predat (conform procesului verbal de pe site-ul 2016bec.ro) astfel: câte 270 pentru Consiliul Local si Consiliul General, 269 pentru Primar sector și 267 pentru Primar general.

La secția 109, pentru alegerea Primar sector 1, s-au primit 1100 de buletine de vot, s-au folosit 266 și s-au predat (conform procesului verbal de pe site-ul 2016bec.ro) opt”, se arată în mesajul publicat de Clotilde Armand pe Facebook.


Cererea USB de renumărare a voturilor în 18 secții de Sectorul 1 a fost respinsă, aseară, de Biroul Electoral al Sectorului 1. 

Solicitarea USB de renumărare a voturilor a fost respinsă întrucât formaţiunea politică a dat dovadă de lipsă de diligenţă privind reprezentarea în cadrul procesului electoral, fapt care nu poate fi imputat Biroului Circumscripţiei Electorale Nr. 1 – Sector 1, se arată în motivarea respingerii acestei cereri.

Citiți și:
DOCUMENT. Motivele pentru care a fost respinsă cererea USB de renumărare a voturilor
Clotilde Armand şi USB nu renunţă la renumărare: merg la BEC şi nu exclud excepţia de neconstituţionalitate