Clotilde Armand: Răsturnarea de situație din Sectorul 1 ridică dubii asupra corectitudinii numărării voturilor

Data publicării:
clotilde armand

Această răsturnare de situaţie aruncă o îndoială asupra corectitudinii procesului de numărare şi înregistrare a voturilor în secţiile de votare. Simpla apariţie a unei asemenea îndoieli, după 26 de ani de la demararea procesului democratic în România, aruncă o lumină negativă asupra imaginii ţării”, a precizat Clotilde Armand într-un comunicat de presă și pe Facebook. 

De asemenea, candidata USB a spus că este încrezătoate că Biroul Electoral Central își va face datoria și le-a mulțumit celor care au votat duminică.

„Prezenţa la vot este prima formă de implicare în procesul de guvernare a comunităţii în care locuim. Din acest motiv ţin să mulţumesc celor care şi-au exprimat ieri votul, indiferent de opţiunile lor politice. Le sunt profund recunoscătoare celor care s-au mobilizat pentru a ne susţine”, a spus Clotilde Armand.

 

Rezultatele provizorii publicate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Central pentru Municipiul Bucureşti arată o răsturnare de situaţie în Sectorul 1 atât faţă de sondajele exit-poll, dar şi faţă de rezultatele provizorii anterioare publicate, astfel încât Clotilde Armand pierde alegerile cu 28,73% din sufragii în faţa lui Daniel Tudorache care, până la acel moment avea 31,14% din voturi, potrivit News.ro.

Rezultatele exit-poll o dădeau câştigătoare, în Sectorul 1, pe Clotilde Armand, reprezentanta Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), cu 31,4% din voturi, următorul clasat fiind Daniel Tudorache. Astfel, Sectorul 1 devenea singurul din municipiul Bucureşti unde PSD nu câştiga alegerile.

După centralizarea de către BEC a unui număr total de 69.764 de voturi valabil exprimate în Sectorul 1, Daniel Tudorache (PSD) ar fi câştigător cu 21.726 de voturi reprezentând 31,14%, în timp ce Clotilde Armand a obţinut 20.050 de voturi reprezentând 28.73%.

Citiți și:
Clotilde Armand: Am făcut tot ce am putut
Rezultate provizorii. Răsturnare de situație la Sectorul 1: Clotilde Armand coboară pe locul al doilea
Cine este Clotilde, franţuzoaica de la Sectorul 1 în faţa căreia au tremurat PSD şi PNL
Scor foarte strâns la Sectorul 1. Clotilde Armand, candidata USB: Dacă am câștigat voi fi onorată și voi începe să muncesc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri