Sari la conținut

Clotilde Armand şi USB nu renunţă la renumărare: merg la BEC şi nu exclud excepţia de neconstituţionalitate 

Eu sunt convinsă că Biroul Electoral Central va înţelege interesul şi necesitatea de a lămuri lucrurile”, a declarat candidata USB la Primăria Sector, 1 în această dimineaţă.

Reacţia vine după ce, marţi seară, Biroul Electoral de Sector a respins solicitarea USB de renumărare a voturilor în câteva secţii.

Printre alte posibile căi de atac invocate de Clotilde Armand miercuri dimineaţă, în caz că şi BEC va respinge solicitările USB, se numără inclusiv ridicarea unei excepţii de neconstituţionalitate.

Tot la RFI, Clotilde Armand a mai declarat că formaţiunea din care face parte nu se va alia cu alte partide: „În Consiliul General, USB nu va face nicio alianţă”, a precizat aceasta.

Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) de renumărare a voturilor în 18 secții de Sectorul 1 a fost respinsă de Biroul Electoral de Sector.

Am fost anunțați la ora 15.00 să revenim la ora 19.00, la ora 19.00 ni s-a spus să revenim la ora 21.00, la ora 21.00 ne-au spus să revenim la 22.00. La ora 22.30 ne-au spus că ne-am respins cererea întemeiată și legală”, a scris candidata USB, pe Facebook. 

Clotilde Armand a declarat, marţi, că USB a cerut renumărarea voturilor din respect pentru alegători, şi pentru a elimina orice urmă de îndoială.

„Din toate sesizările pe care le-am trimis, sunt nişte cifre cel puţin ciudate. Dacă ne uităm la secţiile de vot unde am avut observatori se poate observa un anumit tipar între numărul de voturi numele, numărul de voturi pentru consilieri locali, pentru Nicuşor Dan şi pentru mine.Dacă ne uităm acum la secţiile unde nu am avut reprezentant acest tipar nu mai funcţionează. Adică mult mai multe voturi nule, sunt secţii unde sunt mai multe voturi pentru consiliul local în care sunt eu în frunte decât pentru mine, ceea ce este ciudat. Trebuie să vedeţi, eu insist că ceea ce facem este un lucru normal, democratic care se practică în orice ţară. Nu vreau să spun că în România se practică anumite fraude. Eu sunt extrem de conştientă că eu acum reprezint România, că ceea ce sunt şi fac e observat şi interesul României pentru mine e mult mai sus decât orice alt interes”, spunea Clotilde Armand.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieşirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) - 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) - 30,5%. Potrivit rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, Clotilde Armand are 28,73% din sufragii, iar Daniel Tudorache 31,14%.