Sari la conținut

Crin Antonescu îi ia apărarea lui Marian Munteanu

Crin Antonescu sare în apărarea lui Marian Munteanu. Cere criticilor acestuia să îl judece doar în funcţie de ce îşi propune să facă din fotoliul de primar al Capitalei.

Figura sa e legată de un timp și un loc, Piața Universității. În sensul ăsta încerc o anumită emoție. Esenţial pentru a-l vota, pentru a susține sau a avea încredere într-un proiect politic Marian Munteanu e programul pe care el îl produce”, a declarat Crin Antonescu, fost preşdinte PNL.

Critici dure la adresa liberalilor vin din partea politologului Cristian Pîrvulescu. El consideră că PNL îşi pierde credibilitatea dacă propune bucureştenilor un candidat acuzat de opinii legionare.

„În momentul în care el spune, într-un interviu, că nu poate declara că fostul lider al mișcării legionale, al Mişcării Arhanghelului Mihail şi Gavril, Corneliu Zelea Codreanu, a fost un asasin, cred că în acel moment lucrurile sunt clare. (Liberalii sunt moștenitorii lui Brătianu, ai lui C.A. Rosetti?) Acea linie nu mai există. Liberalismul nu mai există astăzi”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu.

În altă ordine de idei, Marian Munteanu recunoaşte că a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis acum 8-9 luni, dar evită să spună cine a intermediat întrevederea. Insistă că a vorbit cu şeful statului despre societatea civilă, nicidecum despre implicarea activă în politică.

M-a căutat un domn cu care am discutat, om politic apropiat de președinte, senator PNL. Am discutat, că era deja cunoscut prin anumite intervenţii în mass-media, despre niște proiecte și puncte de vedere ale mele cu privire la societatea civilă”, a spus Marian Munteanu.

Administraţia Prezidenţială a negat orice implicare a preşedintelui Klaus Iohannis în desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL pentru primăria Capitalei.