Cristian Popescu Piedone nu poate candida la Primăria Sectorului 4

Data publicării:
piedone crop agerpres
Cristian Popescu Piedone a demisionat după incendiul din Colectiv. Foto: Agerpres

 

 Foto: Agerpres

 

Fostul primar al Sectorului 4 vrea să revină în funcţia pe care a ocupat-o între 2008 şi 2015. Cristian Popescu Piedone şi-a depus pentru prima oară candidatura pe 15 aprilie. În aceeaşi zi au fost inregistrate zeci de contestaţii din partea supravieţuitorilor tragediei din Clubul Colectiv şi a rudelor celor care şi-au pierdut viaţa. Prima instanţă a decis că nu există motive pentru care Cristian Popescu Piedone să nu poată candida. „Buna reputaţie nu e condiţie în lege pentru acceptarea unei candidaturi”, a motivat Judecătoria Sectorului 4. O contestaţie depusă la Tribunalul Bucureşti a avut câştiga de cauză. Pe 19 aprilie, dosarul de candidatură a fost respins deoarece jumătate dintre semnăturile prezentate nu îndeplineau condiţiile legale.

Cristian Popescu Piedone nu a renunţat şi s-a lansat într-o campnaie de strângere de semnături. Pe 24 aprilie şi-a depus, pentru a doua oară, candidatura, susţinută de 5.600 de semnături. Limita minimă prevăzută de lege este de 2.700 de susţinători. Şi această a doua candidatură a fost contestată iar astăzi Judecătoria Sectorului 4 a decis să o respingă.

Tot astăzi, Biroul Electoral al Sectorului 4 a respins lista candidaţilor PPU-SL pentru Consiliul Local. Primul pe această listă era Cristian Popescu Piedone, care însă s-a înscris în partid după ce fuseseră deja strânse semnăturile necesare.

 

Citiţi şi:

Cristian Popescu Piedone nu poate candida pentru funcţia de consilier


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri