Sari la conținut

Cristian Popescu Piedone poate candida pentru o funcţie de consilier local. Decizia nu e definitivă

Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Hotărârea instanţei vine la doar o zi după ce a doua încercare a fostului edil de a se înscrie în cursa pentru funcţia din care şi-a dat demisia anul trecut a fost definitiv anulată.

Biroul Electoral al Sectorului 4 îi anulase, miercuri, candidatura fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pentru un loc de consilier local. Fostul edil a atacat decizia în instanță, iar acum Judecătoria Sectorului 4 a decis că Biroul Electoral nu are dreptate. Nu este însă o decizie irevocabilă a justiției.

Cristian Popescu Piedone s-a înscris atât în cursa pentru câștigarea Primăriei Sectorului 4, dar și pentru un loc de consilier local. 

Marțea trecută, judecătorii au respins candidatura ca independent a lui Popescu Piedone pe motiv că semnăturile strânse sunt insuficiente. Ulterior, fostul primar a încercat o altă variantă. S-a reînscris în cursa electorală pentru a deveni edil al Sectorului 4, dar de această dată cu susținerea Partidului Puterii Umaniste. Aseară, justiția a decis definitiv că Popescu Piedone nu poate candida nici în această variantă la funcția de primar al Sectorului 4.

Însă Cristian Popescu Piedone s-a înscris pe listele Partidului Puterii Umaniste și pentru un loc de consilier local. Mai mult, el chiar deschide lista de consilieri locali ai acestui partid. Biroul Electoral al Sectorului 4 a constatat miercuri că semnăturile strânse pentru lista de consilieri locali au fost adunate în perioada în care Piedone era candidat independent și pe acest motiv a respins posibilitatea ca Piedone să candideze. 

Dacă Biroul Electoral al Sectorului 4 contestă în apel decizia Judecătoriei Sectorului 4 de a-i permite lui Cristian Popescu Piedone să candideze pentru un loc de consilier local, atunci dosarul va merge la Tribunalul București care va tranșa chestiunea.