Gheorghe Flutur are toate şansele să redevină preşedintele CJ Suceava

Data publicării:
Gheorghe Flutur 1

 

Rezultatele preliminare ale votului pentru Consiliul Judeţean Suceava arată că PNL a obţinut 48,31% din voturi. PSD are 38,82% din opţiuni şi nicio altă formaţiune nu a depăşit pragul electoral. Următoarele clasate sunt ALDE, cu 4,9%, şi PMP, cu 4,6%. În această situaţie, al redistribuire, PNL va obţine 21 de mandate, adică majoritatea în Consiliul Judeţean şi nu va avea nevoie de ajutor pentru a-l instala pe Gheorghe Flutur în poziţia de preşedinte. PSD urmează să aibă 16 mandate.

În vârstă de 56 de ani, Gheorghe Flutur a fost ministru al Agriculturii în Guvernul Tăriceani, între 2004 şi 2006. Din 2012 este senator de Suceava, postură pe care a deţinut-o şi în legislatura 2000 – 2004. A intrat în politică în PNL, pentru ca în 2006 să treacă în PDL, după destrămarea Alianţei DA. A redevenit membru al PNL odată cu unificarea celor două formaţiuni.

În 2008, Gheorghe Flutur a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, la alegerile uninominale şi a câştigat cu 45,15%. În mai 2009, la sărbătoarea comunei Bucşoaia, unde era aşteptat preşedintele de atunci, Traian Băsescu, a avut ideea să scrie pe un deal „Bucovina”. Pe post de litere au fost montate special ţarcuri care au fost apoiu umplute cu oi. O altă „ispravă” a lui Gheorghe Flutur este montarea în Suceava a unui imens ou din fibră de sticlă, care a fost vopsit astfel încât să semene cu ouăle de Paşti încondeiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri